Įmonė ir toliau priversta gyventi stagnacijoje

povilaitis tomas
UAB „Šakių autobusų parkas“ direktorius Tomas Povilaitis apgailestauja, kad dėl karantino suvaržymų įmonė vis dar negali normaliai dirbti, 17 darbuotojų tebėra prastovose. D. Pavalkio nuotr.

UAB „Šakių autobusų parkas“ direktorius Tomas Povilaitis pripažįsta, kad tokioje sudėtingoje situacijoje, kokioje yra dabar, įmonė turbūt nebuvo niekada. Visgi trauktis nėra kur, nes karantinas tebetęsiamas, tad įmonės veikla faktiškai paralyžiuota.

Nuotoliniame savivaldybės administracijos ir UAB-ų vadovų susitikime dalyvavęs T. Povilaitis atviravo, kad situacija išties liūdna, nes elementariai nėra darbo, 17 įmonės darbuotojų yra prastovose, ko gero, tai tęsis ir kitą mėnesį, o kalbos apie pajamas, anot bendrovės vadovo, išvis netelpa į jokius rėmus – lyginant su pernai pajamų gauta 50 tūkst. eurų mažiau. Sausį skaičiuojamas 6 tūkst. eurų nuostolis, pernai tuo metu buvo 2 tūkst. eurų pliusas. Jei anksčiau sausį būdavo pervežama apie 30 tūkst. keleivių, tai šį sausį – 3 tūkst.

Žinoma, kalbėjo T. Povilaitis, sąnaudos sumažintos 45 tūkst., tačiau sumažinti, kad būtų dirbama pelningai, tiesiog neįmanoma. Sustojusiam darbui pirmiausiai įtakos turi karantinas, nes nevažiuoja mokiniai, nėra siuntų, užsakomųjų reisų, ribojamas tarpmiestinis susisiekimas. Įtakos turėjo ir šalti bei snieguoti orai.

Šiuo metu autobusai iš viso važiuoja septyniais maršrutais ir tai yra tik tiek, kad būtų minimaliai užtikrinami įvairių krypčių keleivių poreikiai, tačiau keleivių stygius akivaizdus ir gana drastiškas. Stebimi ir kiti vežėjai, tačiau sudėtinga situacija yra visur.
„Šiandien pasirodė keletas keleivių, išlipo iš atvažiavusio autobuso, tai net smagiau“, – mintimis dalijasi „Šakių autobusų parko“ direktorius.

Jei tik būtų karantino atlaisvinimai, įmonės direktorius sako, kad autobusai iškart galėtų judėti, mat technika tvarkinga, o įmonė yra parengty ir nuolatiniame situacijos stebėjime. Svarstoma „pramankštinti“ ir stovinčius autobusus, nes kai kurie stovi jau trys mėnesiai.

Visgi T. Povilaitis neabejoja, kad pasibaigus karantinui autobusų eismas bus pasikeitęs, nes kiti vežėjai persižiūri maršrutus, „greičiausiai į Šakių rajoną negrįš Jurbarkas, kur važiuodavo autobusas į Klaipėdą“, eismo pokyčius žada ir Marijampolė, bet dar galutinai neaišku, kas ir kaip konkrečiai galėtų keistis. Jeigu situacija bus sudėtinga ir paleidus daugiau autobusų ar atlaisvėjus karantinui, apie maršrutų peržiūrą ir mažinimą prabyla ir administracijos direktorius Dainius Grincevičius.

„Tada tiek jūs mažiau išlaidų turėtumėte, tiek mums mažiau kompensuoti reikėtų“, – svarstė administracijos direktorius.

T. Povilaitis nežino, ko tikėtis, nes kol kas apie atlaisvinimus nekalbama, o jeigu kažkas ir keistųsi, mokiniai, tikėtina, intensyviai judėti nepradės, daugelis keleivių dėl viruso prisibijo naudotis viešuoju transportu. Direktoriaus prognozėmis, bent jau mokinių intensyvesnio judėjimo tikriausiai galima tikėtis tik rugsėjį, tad įmonė stagnacijoje priversta gyventi ir toliau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.