Šakių rajono verslininkai renkasi: galimybių pasai ar griežti ribojimai

galimybiu pasa ilona
Kavinės „Katas“ vadovė Ilona Pažereckienė kol kas klientus be galimybių paso kviečia prisėsti lauko terasoje, o su galimybių pasais – viduje. (G.Bernotienės nuotr.)


Raminta MAJAUSKAITĖ

Dar visai neseniai kiekvienas lankytojas galėjo laisvai prisėsti kavinėje ir išgerti puodelį kavos, tačiau tvarka pasikeitė. Klientus aptarnaujančios įmonės gali pasirinkti, kaip dirbs pereinamuoju laikotarpiu, t. y. iki rugsėjo 13 d., kai daugelyje sričių klientai bus aptarnaujami tik su galimybių pasais. Aiškinamės, kokius sprendimus priėmė Šakių rajono maitinimo įstaigų vadovai.

Kai kuriose Šakių rajono kavinėse jau prašoma galimybių pasų. Kitose kavinėse šio reikalavimo dar nėra, tačiau stengiamasi laikytis griežtų Vyriausybės reikalavimų – viduje prie staliukų sodinti ne daugiau nei du klientus (išskyrus šeimos narius), terasoje – ne daugiau nei penkis, lankytojams pateikti informaciją apie privalomus bendruosius higienos ir saugos reikalavimus, užtikrinti sąlygas tinkamai rankų higienai, reguliariai vėdinti patalpas, dezinfekuoti paviršius bei tarp klientų išlaikyti dviejų metrų atstumą.

Kiduliuose esančios kavinės-vyninės „Vilkenta“ direktorė Kristina Vilkenytė atvirauja, kad teko priimti sunkų sprendimą: „Rinkomės vieną iš dviejų nestebuklingų variantų, tačiau negalime atšaukti jau iš anksčiau suplanuotų renginių. Pasirinkome dirbti su galimybių pasais, nes kitaip suvaržymai yra be galo griežti. Būtų neįmanoma dirbti taip, kaip planavome. Kol kas nesijaučia ženklaus lankytojų sumažėjimo, bet sunku pranašauti, kaip viskas bus toliau. Žinoma, klientų reakcijų pasitaikė įvairių, tačiau dauguma turi galimybių pasus ar vertina mūsų pasirinkimą.“

Kavinės „Katas“ savininkė Ilona Pažereckienė kviečia lankytojus su galimybių pasais prisėsti viduje, o be galimybių pasų – terasoje. „Mano klientai yra ištikimi jau nuo seno, tad visi draugiški ir labai supratingi, į situaciją žvelgia rimtai, nekelia jokio nepasitenkinimo“, – sako kavinės vadovė.

Zyplių dvaro parke įsikūrusiam restoranui „Kuchmistrai“ vadovaujanti Jolita Briedė pasakoja, jog ilgai svarstė, ką pasirinkti: „Pasitarę su savo komanda likome prie mišraus aptarnavimo. Man svarbi bendra kolektyvo sveikata ir emocinė būklė. Visada stengiamės kokybiškai aptarnauti klientus ir paisome Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimų. Iš klientų pusės taip pat daug suprantingumo. Kol kas leidžia orai ir galime priimti klientus tiek lauke, tiek viduje, tad dabartiniai apribojimai netrukdo teikti paslaugas. Nakvynės paslaugoms taikomos tos pačios sąlygos. Dar nuo atidarymo pusryčius kiekvienam kambariui ruošiame individualiai, todėl pokyčių faktiškai nėra. Rudens renginius planuojame rengti su galimybių pasu tam, kad galėtume susikoncentruoti į kokybę ir nors kiek mažiau jaudintis dėl pandemijos.“

„Kol kas likome prie mišraus aptarnavimo ir visus kviečiame dar pasimėgauti besibaigiančia vasara. Atnaujinome lauko terasą, kiek išsiplėtėme, kad galėtume ilgiau priimti klientus lauke. Negana to, visi mūsų patiekalai yra ruošiami išsinešimui ir Šakių mieste pristatomi nemokamai“, – sako kavinės „Kiba“ vadovė Renata Stulgaitienė.

Nuo rugsėjo 13 d. didžioji dalis paslaugų galės būti teikiamos tik įgijusiems imunitetą po skiepų ar ligos, arba turintiems neigiamą PGR testą. Klientams be galimybių paso užsivers ne tik kavinių, bet ir didesnių parduotuvių, grožio salonų ir renginių durys.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.