„Litagra“ perka rajone veikiančią „Noragra“ bendrovę

noragra
Viena didžiausių žemės ūkio verslo grupių „Litagra“ iš Norvegijos investuotojų perka 100 proc. Šakių rajone (Paluobiuose) veikiančios bendrovės „Noragra“ akcijų ir taip plečia grupės veiklą.

„Esame įsitikinę, kad gilias tradicijas turintis pieno gamybos sektorius Lietuvoje turi daug potencialo augti, todėl nuolat ieškome patrauklių ūkių, užsiimančių tiek augalininkyste, tiek gyvulininkyste, plėtros galimybių“, – sakė „Litagros žemės ūkio centro“ direktorius Vaidas Navickas.
 
„Noragra“ dirba apie 1,7 tūkst. hektarų žemės ir turi 750 melžiamų karvių. „Litagros“ grupė iki šio sandorio, kurį užbaigti ketinama gavus Konkurencijos tarybos leidimą, dirbo daugiau kaip 9 tūkst. hektarų žemės ir turėjo 2,4 tūkst. melžiamų karvių bandą.

Tiesa, sandorio vertė neskelbiama.

Pranešime spaudai skelbiama, kad sandorį ketina finansuoti „Luminor“ bankas, kuris jau anksčiau šiemet „Litagros“ grupei suteikė papildomą 12 mln. eurų finansavimą verslo plėtrai pirminėje žemės ūkio produkcijos gamyboje. Kartu su ankstesniais kreditais, „Luminor“ paskolų „Litagra“ grupei portfelis sudaro 22 mln. eurų.

Registrų centrui pateiktoje bendrovės ataskaitoje teigiama, kad „Noragros“ konsoliduotos pardavimo pajamos 2020 m. padidėjo 4,4 proc. iki 3,524 mln. eurų, grynasis pelnas išaugo septynis kartus – iki 310,1 tūkst. eurų.

Didžiausi „Litagros“ akcininkai yra bendrovės steigėjas Gintaras Kateiva ir investicijų bendrovė „Invalda INVL“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.