Afrikinis kiaulių maras pasiekė kitą Nemuno pusę

maras jurbarke
Jakaičių kaime esančiame ūkyje nuo afrikinio kiaulių maro nugaišo vienas gyvulys, tačiau teko sunaikinti ir likusias penkias kiaules – tuo pasirūpino atvykę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai. „Šviesos“ nuotr.

Kaimyniniame Jurbarko rajone esančioje Skirsnemunės seniūnijoje nustatytas afrikinio kiaulių maro (AKM) atvejis.  Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai prognozuoja, jog maro židiniai plis.
 
Jakaičių kaimo ūkyje nugaišus kiaulei šeimininkai įtarė, jog ji galėjo būti užsikrėtusi maru, mat praėjusį mėnesį AKM atvejis buvo aptiktas kitoje Nemuno pusėje esančioje Kidulių seniūnijoje.

Atlikus tyrimus, nuogąstavimai pasitvirtino – į ūkį atvykę VMVT specialistai likusias penkias kiaules nugaišino ir sunaikino – užkasė netoliese esančiame lauke. Aplink ūkį trijų ir 10 km spinduliu nustatyta apsaugos ir priežiūros zona. Kol kas nežinoma, ar į 10 km apsaugos zoną nepateks ir AB „Dainiai“ kiaulių fermos.

Pasak VMT specialistų, ankstesnė patirtis rodo, kad pasibaigus vasaros karščiams Afrikinio kiaulių maro židiniai pradeda plisti sparčiau, todėl aplinkinių rajonų gyventojai turi išlikti budrūs, laikytis saugos priemonių, o pastebėję kiaulės negalavimą – nedelsiant kreiptis į VMT.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.