Išrinktos didžiausios 2022 metų žuvys

zvejai apdovanoti3
Tradiciniu tapęs Didžiausios žuvies konkursas sulaukia vis daugiau dalyvių. Praėjusiais metais rajono vandens telkiniuose sugavę didžiausias žuvis meškeriotojai buvo apdovanoti taurėmis. D. Pavalkio nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusį penktadienį buvo apdovanoti žvejai – Didžiausios žuvies konkurso nugalėtojai, kurie pernai rajono vandens telkiniuose sugavo didžiausius laimikius.

Jau trečią sezoną vykusį Didžiausios žuvies konkursą organizuoja Šakiuose įsikūrusios žūklės reikmenų parduotuvės savininkas Juozas Delnevičius, jo iniciatyvą palaiko ir prie konkurso organizavimo ir šiemet prisidėjo bei kartu net 13 apdovanojimų – taurių ir statulėlių – įsteigė Šakių medžiotojų ir žvejų draugija.

Nuo praeitų metų pradžios iki metų pabaigos meškeriotojai siuntė nuotraukas, kuriose buvo užfiksuoti vaizdai su stambiausiu laimikiu. Konkurso dalyviai dalinosi sugautais didžiausiais karpiais, lydekomis, amūrais, karšiais, lynais, kuojomis, sterkais, šapalais, o  J. Delnevičius nuotraukomis dalinosi savo „Facebook“ profilyje. Praėjusį penktadienį prie J. Delnevičiaus parduotuvės konkurso nugalėtojams kartu su medžioklės žinovu Gintautu Liepuoniumi taures įteikė ŠMŽD pirmininkas Algimantas Glikas. Sveikindamas žvejus A. Glikas pasidžiaugė, kad konkurse ir toliau aktyviai dalyvauja ir jaunimas, ir moterys, ir vyrai.

„Sveikinu visus ir linkiu pirmiausiai sveikatos. Manau, jeigu bus sveikatos, tuomet bus energijos ir žvejyba sėkminga“, – linkėjo A. Glikas.

Jauniausias konkurso dalyvis Rokas Stravinskas sugavo 8,99 kg amūrą.

Konkurse dalyvavo ir dar du jaunuoliai – Rokui Rasimui Sintautų tvenkinyje užkibo taip pat amūras, jo laimikis svėrė 5 kg, vaikinas sako, kad jam žvejyba teikia malonumą. Lukšietis Mantas Avdejenkovas ištraukė 4,5 kg karpį. Žvejys pasakojo, kad praeitą vasarą sugavo net tris didelius karpius.

„Žvejoju nuo mažumės ir tai mėgstamiausia man pramoga. Mano tėtis žvejys. Esu dalyvavęs ne vienose žvejų varžybose, tai ir meškerių esu gavęs dovanų, kitas tėtis nuperka“, – neslepia jaunasis žvejys Mantas.

Net du apdovanojimus atsėmė panoviškis Vitalius Sandanavičius, jis praėjusią vasarą Nemune sugavo 10,5 kg lydeką, o Šešupėje – 4,15 kg karšį.

„Kaip tėtis sakė, išmokau vaikščioti, išmokau ir žvejoti, – sako vyriškis. – Kai turiu laisvo laiko – ir į žvejybą. Man tai puiki pramoga gamtoje. Man žvejybos sezonas buvo geras – grynai karšių sezonas.“

Tarp nugalėtojų ir dvi užkietėjusios rajono žvejės: naumiestietės Birutės Brazaitienės laimikis – 8,4 kg lydeka, Laimutė Rudzevičiūtė ištraukė 2,45 kg šapalą. Atsiimdama apdovanojimą moteris tvirtino nežadanti nustoti žvejoti, žvejyba – jos hobis.

„Neseniai važiavom į Klaipėdą stintauti. Pasigavau 30 vienetų, beveik pusantro kilogramo stintų. Dar rengiamės važiuoti stintauti. Labai ledo laukiam“, – kalbėjo žvejė.

Apdovanojimus už didžiausius savo laimikius gavo ir šie meškeriotojai: Mindaugas Kalusevičius (už 2,47 kg šapalą), Alvydas Snieganas (ešerys – 1,3 kg) Aidas Krapaitis (kuoja – 1,02 kg), Raimondas Bacevičius (sterkas – 5,74 kg), Gintautas Vensas (lynas – 2,125 kg), Gintautas Linartas (amūras – 15,3 kg). Šis žvejys – tikras Lukšių tvenkinio puoselėtojas, jo teiraujamės, kaip sugauti svajonių žuvį.

„Čia reikia ir sėkmės, ir darbo. Žuvį reikia vilioti, stebėti, svarbu ir tinkamą vietą pasirinkti“, – sako G. Linartas.

Organizatoriai jau paskelbė šiųmetį Didžiausios žuvies konkursą.

„Poilsiaujam gamtoje, žvejojam, registruojam. Nei žvyno, nei uodegos“, – linkėjo J. Delnevičius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.