Be asmens prašymo "Sodra" ligos pašalpos neskirs

sodra3Nors nuo liepos 1 d. išduodami tik elektroniniai nedarbingumo pažymėjimai, apdraustasis asmuo, pripažintas laikinai nedarbingu, norėdamas gauti ligos pašalpą "Sodros" teritoriniam skyriui turi pateikti prašymą. Valstybinio socialinio draudimo fondas ("Sodra") praneša, kad ligos pašalpos be asmens prašymo nebus skiriamo.

Prašymą pašalpai skirti asmuo gali atsiųsti paštu, pateikti atvykęs į "Sodros" teritorinį skyrių arba internetu per Elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą (EGAS) .

Teikiant prašymą internetu pašalpa paskiriama greičiau ir patogiau nei vykstant į "Sodros" teritorinį skyrių ar siunčiant paštu. Per EGAS teikiant prašymą ligos pašalpai skirti elektroninis parašas nebūtinas, pakanka asmens registracijos (identifikavimo) elektroninės bankininkystės priemonėmis

Ligos pašalpa skiriama, jeigu asmuo kreipiasi į "Sodros" teritorinį skyrių ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo ligos pabaigos.
 
Darbdaviai taip pat elektroniniu būdu gali "Sodrai" pateikti pranešimą (forma NP-SD), kuriame nurodoma informacija apie ligos pašalpą už 2 pirmąsias ligos dienas ir laikotarpį, kurį asmuo dėl ligos nedirbo ir prarado darbo pajamas.

ELTA ir „Draugo“ inf.

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.