Pateikti šunų registravimo rezultatai

registracijaLiepos 1 dieną Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pateikė oficialius duomenis apie rajone registruotus šunis. Iš 2879 rajone registruotų šunelių mažiausiai užregistruota Lukšių seniūnijoje.

Nuotr. Šunys gauna pasus ir specialius identifikacijos ženkliukus.


Kiek daugiau nei prieš metus Šakių rajone buvo pradėta registruoti žmonių laikomus šunis. Šakių rajono Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriaus Alvydo Pilipausko pateiktais duomenimis liepos pirmą dieną rajone buvo užregistruota 2879 šunys. Daugiausiai, net 500 šunų, užregistruota Kidulių seniūnijoje. Taip pat ne mažai šunų užregistruota Kudirkos Naumiesčio (398), Sintautų (383), Gelgaudiškio (360) seniūnijose. Mažiausiai augintinių užregistruota Plokščių – 45, Barzdų seniūnijoje – 75. Tik vieną šunelį užregistravo Lukšių seniūnija. Lukšių seniūnas Vidas Cikana sakė, kad seniūnijoje ir be šunų registravimo yra begalės darbų. Pasak seniūno, dėl bendros tvarkos seniūnija rūpinasi, kad šunys nebūtų palaidi. Apie šunų registravimą žmonės buvo informuojami. Ar žmonės registruos augintinius, tai priklauso tik nuo jų sąmoningumo. V. Cikana įsitikinęs, kad, kai ateis laikas, šunų registravimas savaime vyks sklandžiai.
 
Gyvūnų globos ir laikymo bei šunų registravimo Šakių rajono savivaldybės taisyklėse numatyta, kad draudžiama laikyti neregistruotus gyvūnus. Gyvūnų savininkai privalo registruoti šunis pagal gyvenamąją vietą arba šuns laikymo vietą seniūnijoje ir mokėti nustatyto dydžio rinkliavą. Pasak už gyvūnų registravimą Šakių seniūnijoje atsakingos Nedos Martinkaitienės, privačių namų savininkai nuo registravimo mokesčio atleidžiami. 10 litų už šūnį ir 3 litų už katę registravimo mokesčiai taikomi tik daugiabučiuose auginamų gyvūnų šeimininkams. Beje, katės registruojamos savanoriškai. Kiekvienas šuo ar katė privalo turėti žymeklį. Pasak N. Martinkaitienės, už neregistruotą šunį šeimininkui gali būti taikoma iki 200 litų bauda.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.