Kas geriau – lietuviška ar atvežtinė daržovė

darzovesŠiandien raginimai valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių jau nebestebina. Dažnas jau žino, jog vaisiai ir daržovės vaidina svarbų vaidmenį sveikoje mityboje ir turi sudaryti apie vieną trečdalį dienos raciono. Atėjus šiltajam metų laikotarpiui, tai įgyvendinti nėra sudėtinga, pakanka nubėgti į savo darželį ir prisiskinti šviežių svogūnų laiškų, agurkėlių, pasikasti krūmelį bulvių. Tačiau ką daryti, tiems, kurių daržams lietingas pavasaris ir dabartiniai alinantys karščiai padarė nepataisomą žalą?

Nuotr. „Gulbelė“ ragina rajono daržovių augintojus bendradarbiauti ir dirbti kartu.

Užsukę į parduotuvę susiduriame su dilema, kokią daržovę rinktis: Lietuvoje išaugintą ar gražiai atrodančią, bet iš tolimesnių kraštų atvežtą. Apie lietuviškų vaisių ir daržovių kokybę galima išgirsti visokiausių nuomonių, dažnai kritikuojama mūsų ūkininkų išaugintų daržovių prekinė išvaizda. Tačiau specialistai sutaria, jog savo maistine verte lietuviškos daržovės ir vaisiai pranoksta atvežtinius. Paragavę lietuviškų ir ispaniškų pomidorų aiškiai pajusime skonio skirtumą, kadangi auginant lietuviškas daržoves, naudojama daug mažiau cheminių medžiagų. Lietuvos gamtinės sąlygos taip pat padeda šalies ūkininkams, mūsų klimatas yra palankus daržovių auginimui.
 
Taigi nenuostabu, jog pirkėjai žino, kas jiems geriausia, ir mieliau renkasi vietinių žemdirbių, sodininkų išaugintą produkciją. Nors ispaniški pomidorai, kitos importinės daržovės labai gražiai atrodo, tačiau lietuviškos yra gerokai šviežesnės, aromatingesnės, kadangi jos į prekybos vietas patenka daug greičiau nei trunka atvežtinių daržovių kelionė iš Europos šalių arba net Afrikos. Tad uždarosios akcinės bendrovės „Gulbelė“ specialistai, siekdami patenkinti vartotojų poreikius, sezono metu stengiasi, jog „Aibės“ parduotuvių pirkėjus pasiektų kuo gausesnis lietuviškų daržovių ir vaisių asortimentas. Įgyvendinant iškeltą uždavinį, nuolat vyksta glaudus bendradarbiavimas tarp įmonės bei rajono ūkininkų.

Jau kelerius metus „Gulbelei“ šviežias bulves tiekia su įmone bendradarbiaujantis Šakių rajono ūkininkas V.Tirlikas. Ką tik užderėjusios morkos ir burokėliai ant pirkėjų stalų patenka iš Striūpų kaime daržininkystės verslu užsiimančio A.Drevininkaičio, trumpavaisiai agurkai – iš L.Dielininkaitienės ūkio.

Visą žiemą ir pavasarį pirkėjai „Aibės“ parduotuvėse galėjo skanauti Sodininkystės ir daržininkystės institute Babtuose išaugintus lietuviškus obuolius.

Tenkindama vartotojų lūkesčius ir skatindama lietuviško derliaus ir daržovių vartojimą, UAB “Gulbelė” siekia ir toliau bendradarbiauti su mūsų rajono ūkininkais ir ragina daržovių augintojus, galinčius didesniais kiekiais tiekti savo užaugintą produkciją, dirbti kartu, patenkinti vis didesnį lietuviškų daržovių ir vaisių poreikį.

„Draugo“ inf

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.