Šiemet obuoliai - dvigubai brangesni

obuoliaiŠalyje įsibėgėjo obuolių supirkimo vajus. Kadangi šių metų obuolių derlius nėra itin didelis, šie vaisiai superkami dvigubai brangiau nei pernai.

Nuotr. Šiemet obuolių supirkėjai už obuolius moka dvigubai brangiau nei pernai.


Šiųmetis obuolių derlius ne visur yra gausus. Apie šių vaisių supirkimo kainas ir jų kiekį kalbėjomės su UAB „Viskona“, kuri didelę dalį vaisių superka Šakių rajone, direktoriumi Rolandu Sirtautu. Jis pripažino, šiemet obuolių derlius žymiai mažesnis nei pernai. „Suvalkiečiai tinginiai gal, nelabai renka, nors ir kaina palyginus su pernai metais yra dvigubai didesnė“,- sakė R. Sirtautas. Šiemet obuolių supirkėjai už kilogramą vaisių moka po 14 – 15 centų. Žinoma, tokiam brangimui įtakos turėjo mažesnis derlius, kurį dar pakoregavo ir įvairios gamtos išdaigos.
 
R. Sirtautas, paklaustas, ar galima tikėtis, kad dar kils obuolių supirkimo kainos, sakė, kad viskas priklausys tik nuo obuolių derliaus kaimyninėje Lenkijoje. „Lenkijoje yra labai daug obuolių. Apskritai Europoje Lenkija – viena pagrindinių obuolių tiekėjų dėl to, kad ten yra labai dideli sodai. Dabar Lenkijoje yra tokia situacija – obuolių lyg ir yra, bet visi mano, kad jų yra mažiau negu pernai. Visi panikuoja. Kiek kalbėjau su gamintojais, jie klausia, kodėl nekyla kaina? Taip yra dėl to, kad labai daug yra ligotų obuolių. Jeigu visi ligoti obuoliai bus superkami perdirbimui, tai ta kaina nebus tokia ir tikrai ji mažės“,- akcentavo R. Sirtautas. Anot jo, kalbant apie vadinamuosius desertinius, stalo obuolius, tai galima tikėti, kad kaina išliks tokia pat arba net kažkiek kils. „Žmonės tegul negalvoja, kad kaina gali be saiko augti. Viskas priklauso nuo Lenkijos, ten obuolių derlius dar neprasidėjo. Ten jis prasidės rugsėjo 8-13 dienomis“,- pridūrė R. Sirtautas. Galima tikėtis, kad Lietuvoje superkamų obuolių kaina gali ir kristi.

Jis prisiminė, kad 2005-ieji obuolių supirkėjams buvo kur kas sunkesni nei šie. „Manau, kad situacija nėra tokia tragiška kaip piešiama. Užteks tų obuolių Lietuvai ir pardavimui, ir valgymui. Dabar, kai yra gera kaina, raginu žmones nesupūdyti obuolių, o juos surinkti ir parduoti“,- mintimis dalijosi R. Sintautas. Pasiūla priklauso nuo derliaus. Kuo didesnis derlius, tuo ir pasiūla didesnė. Pagrindinis obuolių supirkėjų reikalavimas yra toks, kad obuoliai nebūtų supuvę.   

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.