Žalia šviesa „minkštiesiems“ projektams

Gruodžio 16 dieną vyko Šakių krašto vietos veiklos grupės valdybos neeilinis posėdis, kuriame kartu su Nacionalinės mokėjimų agentūros atstovėmis Nijole Paplauskiene ir Loreta Večerskiene šakiečiai aptarė I kvietimo Leader paramai gauti pateiktų paraiškų aktualijas. Septyniems iš devynių rajono bendruomenių centrų pateiktų „minkštųjų“ projektų uždegta žalia šviesa. Belieka tik pasirašyti sutartis.

Du atmesti projektai, parengti Šakių verslo informacijos centro direktorės Aurelijos Baužaitės  ir  Griškabūdžio bendruomenės centro, visiškai neatitiko būtinų strategijos reikalavimų, tačiau teikti paraiškas pagal parengtus projektus nei Šakių verslo informacijos centrui, nei Griškabūdžio bendruomenės centrui niekas ateityje nedraudžia. Likusiems septyniems „minkštiesiems“ projektams, kurie jau praėjo porą vertinimo etapų ir laukė tik paskutinio Nacionalinės mokėjimų agentūros sprendimo, neeilinio posėdžio metu buvo pritarta vienbalsiai. Ypač pasidžiaugta Panovių bendruomenės centro parengtu projektu sukurti turizmo ir laisvalaikio leidimo infrastruktūrą, veiklą orientuojant į vandens pramogas Šešupėje. Šis projektas taip pat ir Nacionalinėje mokėjimo agentūroje buvo įvertintas aukščiausiais balais.

Šakių krašto vietos veiklos grupės valdybos pirmininkas Algimantas Damijonaitis džiaugiasi, kad visi septyni projektai jau paleisti ir jų įgyvendinimas gali prasidėti iš karto po Naujųjų metų. O šiuo metu, iki gruodžio 30 dienos, vis dar vyksta antrasis paraiškų teikimo etapas. Šakių krašto vietos veiklos grupės administracijos darbuotojos įsitikinusios, kad bendruomenių centrai po specializuotų mokymų įgijo nemažai patirties ir aktyviai dalyvaus „minkštųjų“ projektų paraiškų teikime.
 
Pasak A.Damijonaičio, sudėtingesnė situacija su infrastruktūriniais projektais. Rajono bendruomenių centrai ruošiasi labai daug, tačiau šiandien iki galo vis dar lieka neaiškūs kai kurie paraiškų investicinių projektų paramai gauti klausimai, todėl nutarta paraiškų teikimo laikotarpį pratęsti iki 2011 metų sausio 30 dienos. Keturios rajono bendruomenės ruošia paraiškas statybų ir patalpų remonto darbų, aštuonios – aikštelių sutvarkymo, sporto aukštynų įrengimo finansavimui gauti.

Kol nerandamas tinkamas kandidatas užimti bendruomenių projektų  specialisto etatą, Vietos veiklos grupės valdybos sprendimu, projektų įgyvendinimu rūpinsis Regioninės plėtros projektų koordinatorius Vytautas Mauza.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.