Metų pabaigoje bedarbystė ir toliau didėjo

darbo_birzPaskutiniojo praėjusių metų mėnesio darbo rinkos duomenys optimistiškai nenuteikia. Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyrius informavo, kad gruodžio mėnesį rajone registruota 213 naujų bedarbių. Tai 19 žmonių daugiau nei lapkričio mėnesį. Tuomet buvo 32 darbo ieškančiais žmonėmis daugiau nei spalį.

Iš viso nuo metų pradžios rajone registruota 3212 bedarbių (1332 moterų ir 1658 vyrų). Procentais nuo darbingo amžiaus žmonių bedarbystė rajone sudaro 13.9 procento. Ir toliau daugėja nekvalifikuotų bedarbių. Lapkritį tokių buvo 1349, gruodžio mėnesį 1455. Tarkim, 2009 metų gruodžio mėnesio duomenimis, nekvalifikuotų bedarbių skaičius rajone siekė 940. Jaunimo nedarbas rajone sudaro 13.6 procento. Ilgalaikių bedarbių, gruodžio mėnesio duomenimis, rajone yra beveik 37 procentai.

Praėjusį mėnesį paskirtos 77 nedarbo draudimo išmokos (septyniomis daugiau nei lapkritį). Mėnesio pabaigoje buvo mokamos 375 tokios išmokos.
 
Gruodžio mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje registruotos 75 laisvos darbo vietos (46 mažiau nei lapkritį). Iš jų 45 skirtos neterminuotam, o 30 – terminuotam darbui. Nuo metų pradžios rajone įdarbinti 1632 asmenys (888 pagal neterminuotas sutartis, 744 pagal terminuotas). Gruodžio mėnesį darbą pavyko rasti 112 žmonių. Pagal neterminuotas sutartis įdarbinti 82 asmenys, pagal terminuotas – 30.

Nuo metų pradžios į aktyvias darbo rinkos priemones nusiųsti 879 bedarbiai. Praėjusį mėnesį tokių buvo 28 (30 mažiau nei lapkritį).

Didžiausias nedarbas kamuoja Gelgaudiškio seniūniją. Čia nedarbas nuo 19.5 proc. lapkričio mėnesį padidėjo iki 22 proc. Žvirgždaičių seniūnijoje nuo 18 proc. padidėjo iki 18.4 proc. Barzdų seniūnijoje bedarbystė siekia 17.2 proc., Kudirkos Naumiestyje – 16.2 proc., Slavikuose – 15.6 proc. Mažiausias nedarbas išlieka Kriūkų seniūnijoje, tačiau ir čia lyginant du paskutiniuosius mėnesius bedarbių padaugėjo nuo 7.7 proc. iki 8.5. Taip pat yra ir Plokščių seniūnijoje, kur nedarbas gruodžio mėnesį sudarė 9.3 proc., o lapkritį buvo tik 7.8 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.