Mokiniai, pareigūnai, medžiotojai rūpinosi miško žvėreliais

zvereliu_maitinimasMarijampolės apskrities VPK Šakių rajono PK Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnės Ieva Kucinaitė ir Vida Kutkaitytė kartu su Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos mokytojais bei Sudargo medžiotojų būreliu, vadovaujamu Alberto Navarsko, suorganizavo tradicinę mokyklos akciją „Padėkime paukščiams ir žvėreliams“.

Nuotr. Mokyklos mokiniai, mokytojai, policijos pareigūnai bei Sudargo medžiotojų būrelio nariai pridėjo įvairiausių žvėreliams skirtų gėrybių.


Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinė mokykla turi gražią tradiciją žiemos metu organizuoti miško žvėrelių globojimo akciją „Padėkime paukšteliams ir žvėreliams“. Akciją kasmet kuruoja šios mokyklos biologijos mokytoja Reda Globienė ir socialinė pedagogė Inga Pranskaitienė. Kaip žinia, dėl sniegingos ir atšiaurios žiemos šiemet žvėreliams reikia kur kas daugiau pagalbos nei ankstesniais metais. Sausio 21 dieną akcijos dalyviai bei organizatoriai Sudargo miškuose apsilankė net keturiose medžiotojų nurodytose šėryklose. Čia mokyklos mokiniai, mokytojai, policijos pareigūnai bei Sudargo medžiotojų būrelio nariai pridėjo įvairiausių žvėreliams skirtų gėrybių. Netrukus akcijos dalyviams teko laimė regėti, kaip jų atneštas gėrybes ėda stirna.

Po žvėrių šėrimo Sudargo medžiotojų būrelio vadovas visus akcijos dalyvius pakvietė į medžiotojų namelį, kuriame buvo vaišinamasi karšta arbata, užkandžiais, vaikams buvo pasakojama apie medžiotojų būrelio veiklą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.