Šakiečiai neaplenkė tradicinės parodos „Ką pasėsi ... 2011“

traktoriusKasmet, pavasarį, prie Lietuvos žemės ūkio universiteto nusidriekusios automobilių eilės praneša apie čia vykstančią grandiozinę parodą „Ką pasėsi ... 2011“. Ši paroda pritraukė gausų lankytojų būrį ir iš Šakių rajono.

Nuotr. Parodos lankytojai galėjo pasivažinėti vienu galingiausių pasaulyje vikšriniu traktoriumi.

Šešioliktą kartą Kaune kovo 31 - balandžio 2 dienomis vyko žemės ūkio paroda “Ką pasėsi ... 2011”. Pavasarinėje parodoje dalyvavo daugiau nei 240 firmų (17 jų iš užsienio šalių: Lenkijos, Danijos, Vokietijos, Olandijos, Latvijos, Baltarusijos, Anglijos, Suomijos, Čekijos, Ukrainos) ir apie 400 smulkiųjų gamintojų bei pardavėjų.

Kaip ir kasmet ypač gausi ir įvairi buvo žemės ūkio technikos ekspozicija. Jai praėjusiais metais buvo įrengta papildoma 3 800 kv. m asfaltuota aikštė.  Visas žemės ūkio technikos ekspozicijai skirtas 30 400 kv. m plotas buvo pilnai užimtas.
 
Parodos lankytojai turėjo puikią galimybę susipažinti su pačia naujausia, moderniausia žemės ūkio technika. Beje, technikos pardavėjai džiaugėsi puikiai vykusia prekyba, o pirkėjai - jiems pritaikytomis 20 proc. nuolaidomis. Šiemet parodoje pirmą kartą buvo galima pamatyti ir išbandyti vieno galingiausių pasaulyje vikšrinio traktoriaus galią, vyko parodomieji važiavimai.

Be technikos parodos lankytojai galėjo pasigėrėti ir įsigyti pačių įvairiausių sodinukų, dekoratyvinių krūmų ar gėlių. Amatininkai siūlė rankų darbo dirbinių. Žodžiu, pavasarinė paroda patenkino paties įnoringiausio pirkėjo lūkesčius. Parodos organizatoriai - Lietuvos žemės ūkio ministerija ir Lietuvos žemės ūkio universitetas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.