Rajone gerokai sumažėjo bedarbių skaičius

Remiantis birželio mėnesio Šakių skyriaus darbo biržos pateiktais rinkos rodiklių duomenimis, lyginant su gegužės mėnesiu, birželį gerokai sumažėjo bedarbių skaičius, tačiau bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus žmonių išliko nepakitęs.

Gegužės mėnesį Šakių darbo biržos skyriuje buvo įregistruota 210 oficialių bedarbių, tačiau šį mėnesį skaičius sumažėjo iki 179. Tai rodo, jog rajone atsiranda vis daugiau darbo vietų, todėl mažėja bedarbių skaičius. Taip pat sumažėjo ir nedarbo draudimo išmokas gaunančių žmonių, jų skaičius pasiekė balandžio mėnesio rodiklius (42).

Birželio mėnesį buvo įregistruotos 67 laisvos darbo vietos, tai 69 vietomis mažiau nei gegužės mėnesį. Taip pat sumažėjo ir įdarbintų žmonių skaičius. Šį mėnesį jų yra 144, o praėjusį mėnesį buvo įdarbinta 206 (sumažėjo 72). Stebint rodiklių kitimo tendencijas, galima pastebėti, jog nuo balandžio mėnesio kiekvieną mėnesį bedarbių skaičius sumažėja 70 žmonių. Dėl šios priežasties sumažėjo bedarbių skaičius ir padidėjo žmonių užimtumas. Remiantis darbo biržos rinkos rodiklių duomenimis, pasinaudojus valstybės teikiama parama subsidijuojamam įdarbinimui ir darbo įgūdžiams įgyti, į darbo rinką įtraukti 6 bedarbiai. Viešuosius darbus atlieka 72 asmenys (gegužę – 99).

Šakių savivaldybėje bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų, kaip ir gegužės mėnesį, taip ir birželį sudaro 11,3 proc. Lyginant su 2010 metų atitinkamu laikotarpiu – sumažėjo 2,3 proc. Rajone didžiausias bedarbių skaičius, kaip ir visuomet, išlieka Gelgaudiškio seniūnijoje. Šį mėnesį skaičius dar pakilo nuo 17,5 proc. iki 18,2 proc. Taip pat darbo neturinčių asmenų padaugėjo ir Žvirgždaičių seniūnijoje (nuo 16,7 iki 17,9 proc.). Trečioje vietoje - Barzdų seniūnija, kurioje šiuo metu yra 16,9 proc. (gegužės mėnesį – 16,4 proc.) bedarbių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.