Kodėl kai kurie vartotojai už elektrą mokės daugiau?

viltrakisNuo birželio 1 dienos šešių Šakių daugiabučių namų gyventojai, kurių administratorius yra UAB „Šakių vandenys“ už suvartotą elektros energiją mokės daugiau nei kiti. Kodėl taip yra ir ką reikėtų daryti, aiškina bendrovės direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Viltrakis.

Nuotr. M. Viltrakis aiškino, ką reikėtų daryti tiems gyventojams, kurie už suvartotą elektros energiją gaus didesnes sąskaitas.

UAB „Šakių vandenys“ yra pagrindinis daugiabučių namų administratorius rajone. Maždaug prieš dešimt metų iš senojo Komunalinio ūkio kartu su administravimo paslauga bendrovei buvo perduota ir elektros energijos apskaita, kurią M. Viltrakis vadina „juodu palikimu“. Šių šešių daugiabučių namų gyventojai už suvartotą elektros energiją atsiskaito būtent per UAB „Šakių vandenys“, tad būtent jiems nuo birželio 1 dienos elektros kaina didės maždaug trimis centais už kilovatvalandę. Kaip aiškino bendrovės direktoriaus pavaduotojas, vietoj 0.45 centų už kilovatvalandę minėtų butų gyventojai turės mokėti 0.48 centus.

Tad kodėl taip atsitiko? M. Viltrakis aiškina, kad viskas buvo gerai, kol nesikeitė įstatymas. „Kaina susideda iš dviejų dedamųjų. Kadangi mes, UAB „Šakių vandenys“, esame juridinis vienetas, mums įvestas akcizas už galią ir būtent tai iškelia elektros kainą vartotojams. Nuo birželio 1 dienos tie vartotojai, kurie moka per mus, sąskaitas gaus paskaičiuotas didesne kaina“, - aiškino direktoriaus pavaduotojas. Tada, kaip aiškina jis, gyventojams ir kils daugiausiai klausimų.
 
Tad ką daryti tiems vartotojams, tai yra tų šešių daugiabučių namų gyventojams (maždaug 100 butų), kad nereikėtų mokėti daugiau? M. Viltrakis sako, kad pats paprasčiausias būdas to išvengti – sudaryti tiesiogines sutartis su elektros tiekėju, tai yra AB „Lesto“. „Kai nebus jokio tarpininko, nebus ir didesnės kainos“, - tikino pašnekovas. Be to, jis kalbėjo ir apie tai, kad ši paslauga bendrovei nepriklauso. „Kaip bebūtų, didesnė kaina netenkina nei mūsų, nei vartotojų. Norime, kad žmonės suprastų, kodėl taip yra ir neieškotų kaltų bendrovėje“, - teigė M. Viltrakis.

Kalbant apie pačios UAB „Šakių vandenys“ suvartotą elektros energiją, bendrovės direktoriaus pavaduotojas pabrėžė, kad jie rajone elektros energijos suvartoja daugiausiai. Pavyzdžiui, vasarą per mėnesį bendrovė sumoka 60-70 tūkst. litų, o šaltuoju metų laiku sąskaitos viršija ir 100 tūkst. litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.