Rajone registruota mažiau bedarbių

Marijampolės teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje per rugpjūčio mėnesį užregistruoti 958 bedarbiai. Iš jų Šakių savivaldybėje – 186. Palyginus su liepos mėnesiu, mūsų rajone bedarbių registracija sumažėjo beveik 27 procentais, o lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu - padidėjo beveik 19 procentų.

Iš viso, rugsėjo 1-oios duomenimis, Marijampolės teritorinėje darbo biržoje buvo registruoti 11856 bedarbiai. Mažiausiai bedarbių rugpjūčio mėnesio pabaigoje užregistruota Šakių skyriuje – 2408. Iš mūsų rajone užsiregistravusių bedarbių 23.1 proc. iki įsiregistravimo Darbo biržoje yra nedirbę 2 ir daugiau metų, 11.3 proc. – vyresni nei 50 m., 32.3 proc. užsiregistravusių bedarbių sudaro jaunimas iki 25 m. amžiaus.

Rugpjūčio mėnesį Šakių rajone įdarbinti 138 asmenys. Darbo biržos duomenimis, 49 rajono bedarbiai pradėjo veiklą pagal verslo liudijimus. Tai yra 37.2 proc. mažiau nei 2010 metais tuo pačiu laikotarpiu.

Pasinaudojus valstybės teikiama parama darbo įgūdžiams įgyti, subsidijuojamam įdarbinimui ir darbo rotacijai į darbo rinką integruota 17 bedarbių. Viešuosius darbus pradėjo dirbti 49 asmenys.

Šakių rajono savivaldybėje bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų rugpjūčio mėnesio pabaigoje sudarė 11.6 proc. Palyginus su liepos pabaiga jis išaugo 0.6 proc., o su 2010 metų atitinkamu laikotarpiu – sumažėjo 1.4 proc.

Marijampolės teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje mažiausias bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų rugpjūčio mėnesio pabaigoje užfiksuotas Marijampolės savivaldybėje – 9,5 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.