Pagerbti geriausieji rajono artojai

gelesPraėjusį penktadienį vykusiame rajono ūkininkų susirinkime buvo pagerbti respublikinio rudeninio arimo konkurso rajoninio etapo nugalėtojai. Paskelbtų dviejų pirmųjų vietų laimėtojai keliauja į tolimesnį šio konkurso etapą, kur  jų arimą vertins respublikinė komisija.

Lietuvos žemės ūkio tarnybai paskelbus apie respublikinį arimo konkursą, rajone buvo sulaukta šešių paraiškų. Norą dalyvauti konkurse pareiškė Griškabūdžio žemės ūkio bendrovė, vadovaujama pirmininko Petro Puskunigio, Šakių seniūnijos Girėnų kaimo ūkininkas Antanas Andriuškevičius, Slavikuose ūkininkaujantis Vintautas Justinas Kasperavičius, Žvirgždaičiuose ūkininkaujantis Egidijus Kantautas bei Ramūnas Kaunas iš Girėnų (Šakių seniūnija) ir Antanas Blockis iš Šakių seniūnijos Bizierių kaimo.

Rajono ūkininkų susirinkime Žemės ūkio konsultavimo tarnybos atstovė, viena iš vertinimo komisijos narių Aušrelė Pukinskienė dėkojo visiems išdrįsusiems dalyvauti šiame konkurse. Specialistė išreiškė viltį, kad ateityje šis konkursas įgaus platesnį mastą. „Po ūkininkų laukus komisija važinėjo gražią saulėtą penktadienio popietę, todėl matė tikrai daug gražių laukų“,- pastebėjo A. Pukinskienė. Minėtųjų konkurso dalyvių pavasariui paruošta žemė buvo vertinama pagal 12 kriterijų. Apibendrinti rezultatai įvertinti 100 proc. sistemoje. Surinkę po 89,2 proc. dvi pirmąsias vietas iškovojo ūkininkas Antanas Blockis ir jo artojas Virginijus Čereškevičius, užaręs 16 ha žemės, ir ūkininkas Ramūnas Kaunas bei jo artojas Audrius Orintas, suaręs 4 ha. Apie pirmųjų vietų nugalėtojus pranešta respublikinei šio konkurso vertinimo komisijai.
 
Rajono ūkininkų susirinkime taip pat buvo pagerbti du antrųjų ir du trečiųjų vietų laimėtojai. Konkurso rajoniniame etape surinkę po 78 proc. antrąsias vietas iškovojo Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės vadovas P. Puskunigis ir artojas Raimondas Dumčius bei ūkininkas Antanas Andriuškevičius, pats aręs savo žemes. Kiti du liko trečioje vietoje.

Šakių rajone artojų darbą vertino Žemės ūkio bendrovių asociacijų atstovas Vytautas Bitinas, Ūkininkų sąjungos pirmininkas Rimantas Valiukas, Žemės ūkio skyriaus specialistas Albertas Navarskas, kuris artojams patarė ateityje žemę arti neskubant, ir A. Pukinskienė. Respublikinio rudeninio arimo konkurso nugalėtoju bus paskelbtas artojas, surinkęs daugiausiai balų. Dviem ar daugiau artojų surinkus vienodą balų skaičių, nugalėtoju bus pripažintas suaręs didesnį žemės plotą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.