Nutarė pradėti elektros tinklų išpirkimą

elektraŠakiuose vykusio Lietuvos savivaldybių asociacijos Žemės valdymo ir kaimo reikalų komiteto posėdžio metu Pagėgių savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjas A. Uselis teikė svarstyti klausimą dėl savivaldybėms perduotų ūkininkų elektros tinklų pardavimo.

AB „LESTO“ Elektros tinklo tarnybos direktorius Rytis Borkys džiaugėsi galėdamas dalyvauti vykusiame posėdyje, kuriame, anot jo, buvo sprendžiami skausmingi klausimai, aktualūs nuo 1998 metų. Diskutuojant apie savivaldybėms perduotų ūkininkų elektros tinklų pardavimą, AB „LESTO“ atstovai  informavo posėdžio dalyvius, kad bendrovė yra pasiruošusi išpirkti savivaldybių valdomus elektros tinklus. „Visų pirma galėčiau pasakyti, kad bendrovė nusprendė tuos tinklus išpirkinėti. Atėjo tas laikas ir momentas, kad tą reikia įteisinti“, - teigė R. Borkys. Šiuo metu minėtos linijos yra valstybės nuosavybė ir yra perduotos savivaldybėms valdyti patikėjimo teise. LSA surinktais duomenimis, kuriuos pateikė 48 iš 60 savivaldybių, elektros tiekimo linijų ir transformatorinės pastočių vertė yra daugiau nei 28 mln. litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.