Už sparčiojo interneto diegimą – padėkos keturių seniūnijų seniūnams

Gruodžio 9 dieną susisiekimo ministras Eligijus Masiulis specialaus padėkos renginio metu įteikė padėkas 225 sparčiojo plačiajuosčio interneto tinklo RAIN plėtros projekte dalyvaujančių kaimiškųjų Lietuvos vietovių seniūnams. Padėkomis buvo apdovanoti ir keturių Šakių rajono savivaldybės seniūnijų seniūnai.  

Projekto RAIN-1 metu sukurta plačiajuosčio interneto ryšio infrastruktūra, jungianti 467 šalies kaimiškąsias seniūnijas su savivaldybėmis ir su 330 mokymo įstaigų. Šviesolaidinis internetas pasiekė daugiau nei 300 tūkst. gyventojų. 2010 – 2011 metais, įgyvendinant projektą RAIN-2, kuris yra projekto RAIN-1 tęsinys, jau nutiesta daugiau nei 4600 km šviesolaidinių kabelio linijų 300 seniūnijų. Iš viso numatyta nutiesti 4800 km šviesolaidinių kabelinių linijų, kurios pasieks daugiau nei 770 šalies miestelių ir kaimų. „Iki šiol nuveikti darbai su kaupu pateisina mūsų lūkesčius. Norime padėkoti seniūnams už visokeriopą pagalbą, sukuriant galimybę internetu naudotis ne tik miestų, bet ir mažesnių miestelių, kaimų gyventojams“, – džiaugėsi ministras E. Masiulis. Jis įteikė Padėkas Plokščių, Kriūkų seniūnėms, bei Griškabūdžio ir Lekėčių seniūnams.  

Lyginant su 2001 metais, interneto vartotojų skaičius Lietuvoje išaugo 8 kartus. Planuojama, kad besinaudojančiųjų informacinėmis ir ryšių technologijomis skaičius ir toliau didės. Iki 2013 metų galimybę naudotis modernaus plačiajuosčio interneto ryšio paslaugomis turės 98 proc. Lietuvos gyventojų. „Internetas tapo neatskiriama žmogaus kasdienio gyvenimo dalimi, būtina susisiekimo ir darbo priemone. Pirmaudami Europoje pagal interneto ryšio kokybę didžiuosiuose šalies miestuose, džiaugiamės, turėdami galimybę suteikti tokias pat sąlygas moderniosiomis technologijomis naudotis visiems Lietuvos gyventojams“, – pabrėžė susisiekimo ministras.

RAIN-2 projektą planuojama pilnai įgyvendinti iki 2013 metų kovo mėnesio. Sparčiojo interneto tinklo plėtros RAIN-2 projektas finansuojamas iš 2007 – 2013 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšų, jo vertė – apie 173 mln. Lt.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.