Dirbdami drauge tikisi būti stipresni

ekofanGiedrė PLEČKAITYTĖ

Sėkmingais pirmaisiais veiklos metais džiaugiasi sunkmečiu įkurtos parduotuvės „Ekofan“ savininkai. Neseniai Šakiuose jurbarkietės Aušros Kazlauskienės įkurta parduotuvė „925 sidabro dirbiniai“, teikianti naujas paslaugas, taip pat optimistiškai žvelgia į ateitį. Nuo šios savaitės abiejų įmonių verslininkai gerų darbo rezultatų sieks dirbdami bendrose patalpose.  

Nuotr. Nuo šios savaitės parduotuvės „Ekofan“ patalpose veiklą vykdys specializuotas juvelyrinių dirbinių skyrelis, teikiantis graviravimo, lombardo paslaugas.

Džiaugiasi gera pradžia

Ekologiškų prekių parduotuvė „Ekofan“, vadovaujama Giedrės ir Juliaus Šedbarų, jau švenčia vienerių metų veiklos gimtadienį. Netradicinių prekių asortimentą šakiečiams siūlančios parduotuvės savininkė G. Šedbarienė džiaugiasi sėkmingais pirmaisiais veiklos metais. „Žinoma, pradžioje reikėjo užsiauginti savo klientų ratą.  Žmonės Šakiuose tikrai domisi sveika gyvensena, nors pradžioje į mūsų parduodamas prekes jie žiūrėjo skeptiškai. Vienas pabandė, jam patiko ir tuojau apie tą produktą sužino kitas žmogus – tai geriausia reklama. Mes jau turime nuolatinių pirkėjų ratą. Yra kažkiek naujų klientų, bet daugiausiai ateina tie patys“,- kalbėjo verslininkė. Pastebėta, jog tarp šakiečių labai didelę paklausą turi natūralūs maisto papildai. Ne ką mažiau perkamas ekologiškas šampūnas, kosmetika – gydomųjų savybių turintys natūralūs aliejai. Vasarą parduotuvėje buvo prekiaujama ekologiškais sportiniais rūbais. Deja, verslininkės pastebėjimu, šios prekės nebuvo paklausios, kaip manoma, dėl gana aukštos jų kainos, nes ekologiškai užauginta medvilnė daug brangesnė. Čia pirkėjams nuolat stengiamasi pateikti naujų prekių, mat ekologijoje kasdien kažkas nauja atsiranda, nauja sukuriama. „Nuo tada, kai atidarėme parduotuvę prekių asortimentas pasikeitė net 80 proc.“,- pasakojo moteris, pridurdama, jog prekių pasiūlą diktuoja patys klientai. Beje, verslininkės pastebėjimu, pirmosios didžiosios metų šventės parduotuvei buvo pelningos.
Pasak G. Šedbarienės, taip gyvenime susiklostė, kad ekologiškų prekių parduotuvę teko atidaryti ekonominės krizės metais. Tad, kaip pavyksta išgyventi? „Jeigu būtų viskas taip labai lengva, kad atidarei parduotuvę ir perka, pinigai plaukia, galbūt būtum per daug atsipalaidavęs ir atėjus sunkmečiui jau nesugebėtum susitvarkyti su sunkumais. Per patį sunkmetį tu vis tiek ieškai kažkokio būdo kaip išlikti. Gal tai ir stiprina“,- teigė G. Šedbarienė.
 
Drauge dirbti bus lengviau

Ekologinių prekių parduotuvė antruosius gyvavimo metus pradės kiek pasikeitusi. Šią savaitę į „Ekofan“ patalpas įsikėlė juvelyrinių dirbinių skyrius, kuriam vadovauja jurbarkietė verslininkė A. Kazlauskienė. Beje, šios moters atstovaujama parduotuvė „925 sidabro dirbiniai” prieš keletą mėnesių atsidarė viename iš miesto centrinėje gatvėje esančių namų. „Persikėlimas  į naujas patalpas buvo netikėtas mums patiems. Tikrai to neplanavome. Bandėme įsitvirtinti savo įsikurtoje vietoje. Bet susidūrėme su žodžio bei nuomos sutarties sąlygų nesilaikymu. Kartais taip gaunasi, visi renkamės tai, kas mums geriausia.“,- pasakojo verslininkė Aušra. Tai verslininkei kainavo ne tik daug sveikatos, bet ir papildomų išlaidų. Laimei, iš keblios situacijos išlipti padėjo Aušros pažintis su G. ir J. Šedbarais. „Tiesiog mes nusprendėme, kad galėtume susikooperuoti, kad ir jiems, ir mums būtų lengviau išgyventi Šakiuose. Nors nepasakyčiau, kad mums buvo sunku, bet vis tik dviese lengviau negu vienam“,- teigė G. Šedbarienė, įsitikinusi, kad šis susijungimas bus tik abiem verslininkams į naudą. „Ekofan“ parduotuvės šeimininkė atviravo, jog yra minčių ateityje jų veiklą plėsti tuose miestuose, kuriuose juvelyriniais dirbiniais prekiauja verslininkė A. Kazlauskienė.

Naujos prekės, naujos paslaugos

Specializuoto sidabro dirbinių skyrelio savininkė Aušra pasakojo, jog tai šeimos verslas ir Šakiuose šią parduotuvę įkūrė kartu su seseria. „Viskas prasidėjo nuo to, kad grįžome su vyru iš užsienio ir sukūrėme verslą. Turime parduotuves Jurbarke ir Raseiniuose. Šakiai mane visada traukė, nes čia gimiau. Taip ir atkeliavome į Šakius, kur dirbame nuo rugsėjo“,- pasakojo Aušra. Idėjų nestokojančios jaunos verslininkės teigimu, Šakiuose graviravimo teikiama paslauga susilaukė didelio dėmesio, mat anksčiau šakiečiai norėdami pasinaudoti šia paslauga, turėdavo vykti į Kauną ar Jurbarką. „Labai mielai žmonės naudojasi šia paslauga, įprasmina savo dovanas brangiems žmonėms. Dažnai gauname specialių užsakymų išgraviruoti jubiliejines, vestuvines taures“,- pasakojo A. Kazlauskienė, kuri tai atlieka savo rankomis. Moteris pasakojo, jog graviravimas jai yra mėgiamas dabas, teikiantis  tik geras emocijas. „Graviruodama aš pasikraunu - tai mano niša, kurioje tobulėjimui nėra ribų. Nebuvo  kliento, kuriam negalėjau padėti“,- pasakojo ji. Pačiai teko graviruoti pačius įvairiausius daiktus: mero raštą garbės piliečiui, rašiklius garsiems žmonėms. „Neseniai pagal užsakymą reikėjo raštais išmarginti šautuvą. Pradžioje net nejauku buvo žinant, koks daiktas turėjo man paklusti, bet klientas liko patenkintas, o aš dar labiau“,- pasakojo Aušra.

Teikiamos lombardo paslaugos

Nuo šiol Šakiuose teikiamos ir lombardo paslaugos. Į A. Kazlauskienės vadovaujamo juvelyrinių dirbinių skyrelį galima atnešti senas aukso, sidabro grandinėles, žiedus ar nenešiojamus auskarus ir parduoti, o už tai įsigyti tai, ko žmogui šiandien reikia. Vietoje žmonės gali išsikeisti senus gaminius į naujus. Pastebima, jog lombardo paslaugomis naudojasi įvairūs žmonės, kam pinigų paskolai ar mokesčiams pritrūksta. „Visi atvejai labai skirtingi. Svarbiausia, kad prireikus pinigų, juos gauna, ir visi lieka patenkinti. Įkeičia aukso dirbinius ir džiaugiasi, kad nereikia didelio popierizmo. Už juvelyrinį dirbinį duodame 80% gaminio vertes. Nuolatiniams klientams taikomos atskiros sąlygos“,- sakė A. Kazlauskienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.