Ūkininkams gera žinia - kils veršelių ir jaučių kainos

vidziunas_italasGegužės 15 d. Seime mūsų kraštietis, Seimo narys Arvydas Vidžiūnas  priėmė Šakių rajono  žemdirbių ir   italų delegaciją, besidominčią investicijomis Lietuvoje.   Šakių rajono kooperatyvas „Lietuviškas ūkis“  ir garsi italų kompanija  „Mezzanato group“  pradėjo pirmuosius bendradarbiavimo žingsnius. Mezzanato įmonių grupė, priklausanti  Mezzanato šeimai, yra  sukaupusi kelių kartų  patirtį žemdirbystės, gyvulininkystės, importo-eksporto  ir atsinaujinančių energijos šaltinių srityse, todėl  neslepia verslo ambicijų įsitvirtinti ir Lietuvos rinkoje.

Nuotr. Seimo narys Arvydas Vidžiūnas, dėkodamas italams už ryžtą ir ketinimus gražinti ir puoselėti Lietuvos žemės ūkį, pažadėjo visokeriopą paramą kovoje su biurokratija.


„Istorija byloja, XV amžiuje italų kilmės kunigaikštytei Bonai ištekėjus už Lietuvos didžiojo kunigaikščio Žygimanto Senojo Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė suklestėjo, nes itališkos kilmės karalienė Bona Sfoca darė didžiulę įtaką vyrui valstybės valdymo reikaluose...“, – šiais žodžiais linkėdamas suklestėjimo,  seimūnas A. Vidžiūnas sveikino italus, norinčius investuoti į Lietuvos žemės ūkį ir juokaudamas užsiminė, kad dviems dar nevedusiems  Mezzanato šeimos sūnums Andrea ir Nicolai  tiktų darbščios, suvalkietiško kraujo žmonos.
 
Susitikimo metu italai pristatė savo tikslus – importuoti veisimui ir produkcijai skirtus, geriausią genetinį fondą turinčius, grynaveislius galvijus: limuzinų, Šarole, Belgų žydrųjų veisles.  Praplėstas Lietuvos mėsinių galvijų veislių fondas užtikrintų Lietuvos žemdirbiams didesnį konkurencingumą Europos rinkoje. Įmonės  „Mezzanato Lt UAB“  direktorius Andrea Mezzanato patikino, kad sėkmingai importo - eksporto veiklai reikalinga bazė ir kad artimiausiu laiku „Mezzanato group“ kompanija planuoja statyti modernią, atitinkančią visus veterinarinius ir gamtosauginius reikalavimus importo - eksporto bazę. Italai mano, kad tokios bazės buvimas leis glaudžiau bendradarbiauti su Lietuvos ūkininkais ir žemės ūkio bendrovėmis. Pokalbio metu buvo pristatytas „Mezzanato group“ kompanijos  dviejų  megavatų valdomos elektrinės modelis, naudojantis biodujas. Italų  „Mezzanato group“ kompanija turi patirtį atsinaujinančių energijos šaltinių srityje, todėl neslėpė ketinimų Lietuvoje pastatyti ir  keletą  vėjo jėgainių.

Seimo narys Arvydas Vidžiūnas, dėkodamas italams už ryžtą ir ketinimus gražinti ir puoselėti Lietuvos žemės ūkį, pažadėjo visokeriopą paramą kovoje su biurokratija, vyriausiam šeimos atstovui Antonio Mezzanatui įteikė  tautinėmis spalvomis papuoštą simbolinį raktą, vildamasis, kad šis tautinis raktas tiks skryniai, kurioje laikomos italų investicijos Lietuvai, o ypač Sūduvos kraštui. Atsakydami į tai italai patvirtino, kad abejonių neliko, importo-eksporto bazė bus. Susitikime dalyvavę žemdirbiai džiaugėsi, kad rinkoje atsiradus naujam žaidėjui, kils veršelių ir jaučių kainos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.