Šakiečiai domėjosi, kaip elgtis, kad netrūktų pinigų

jasinaPraėjusį penktadienį į Šakių „Žiburio“ gimnazijos aktų salę rinkosi tiek mūsų krašto verslininkai, tiek jaunimas, besidomintis verslo galimybėmis. Čia Mykolo Riomerio universiteto profesorius dr.Rimvydas Jasinavičius skaitė paskaitą „Kuo kompensuoti pinigų nuvertėjimą, augančias kainas bei įveikti krizių grėsmes?“.

Nuotr. Prof. dr. R.Jasinavičius pakvietė visus susirinkusiuosius į pirmą kartą Lietuvoje vyksiantį naujų seminarų ciklą „Verslumo memų lavinimas“.


Šakių verslo informacijos centro direktorės Daivos Palukaitienės teigimu, kiekvienas iš mūsų nori gyventi geriau, planuoja, dirba, svajoja pagerinti savo gyvenimo kokybę, tačiau tai įgyvendinti pavyksta ne visiems. Kur dingsta mūsų pinigai? Kaip elgtis, kad pinigų netrūktų nei šiandien, nei ateityje? Ar tu darbdaviui - problema, ar jo problemų sprendėjas? Į šiuos ir kitus klausimus savo paskaitoje atsakė prof.dr. R. Jasinavičius. Jis kalbėjo apie mūsų šalies žmonių finansinio išprusimo stoką, apžvelgė finansų pasaulio tikrovės grėsmes, problemas ir perspektyvas, išvardijo geriausius pinigų gausinimo būdus. Taip pat pateikė šeimos finansų strategijos pavyzdį, profesinės vertės ir unikalumo ugdymo galimybes. Visų blogybių priežastis, pasak profesoriaus, neišlavintas mūsų protas ir gebėjimai. Savo paskaitoje jis pabrėžė, kad mokykla, deja, negali išmokyti verslumo ir išugdyti finansinio intelekto, padedančio ištrūkti iš netinkamų memų vergovės. Pasak lektoriaus, memas – gyvo organizmo veiklos programa, kuri įsitvirtinusi mūsų pasąmonėje kaip įgūdis, kopijuojant aplinkoje sutinkamus veiksmus ir juos įsisavinant, mokantis, praktikuojant.
 
Prof. dr. R.Jasinavičius pakvietė visus susirinkusiuosius į pirmą kartą Lietuvoje vyksiantį naujų seminarų ciklą „Verslumo memų lavinimas“. Jo teigimu, tik tinkamai suformuoti ir išlavinti profesinės vertės ir unikalumo memai užtikrina, kad žmogus susiras trokštamą perspektyvų ir stabilų darbą, net ir siaučiant audroms darbo rinkoje, sugebės generuoti nuolat didėjančias darbines pajamas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.