UAB „Šakių vandenys“ pasijuto kalti be kaltės

kasaGintarė MARTINAITIENĖ

Ką pirmiausiai keiksnotumėte, jei atsukus vandens kraną iš jo nebėgtų vanduo? Tikriausiai kaltinimai būtų skirti vandenį tiekiančios bendrovės adresu. Tačiau, kaip aiškina UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Viltrakis, bendrovė dažnai būna apkaltinta be jokio pagrindo. Tą neseniai patvirtino ir incidentas Lukšiuose.

Nuotr. Po keletą kartų per metus dėl įvairių žemės kasimo darbų, kai nutraukiamos ar pažeidžiamos vandentiekio trasos, vartotojai neplanuotai lieka be vandens.

Tokių atvejų, kai darbininkai, atlikinėdami vienokius ar kitokius žemės kasimo darbus, tiesdami tranšėjas nutraukia po žeme esančius vandentiekio vamzdžius, pasitaiko po keletą per metus. Pasak UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus pavaduotojo M. Viltrakio, tokiais atvejais tenka išgirsti vartotojų priekaištus, neva bendrovė, atsakinga už vandens tiekimą, tinkamai neužtikrina šios paslaugos. Pati įmonė tokiu atveju niekuo dėta ir, kaip aiškino, M. Viltrakis, jaučiasi nekaltai apkaltinta.
 
Panašiai nutiko ir prieš savaitę Lukšiuose, kai drenažo remonto darbus miestelyje vykdžiusi UAB „Gemesta“ pažeidė vandens tiekimo liniją. „Pratrūko vamzdis ir tam, kad galėtume šalinti avariją reikėjo vandens tiekimą nutraukti beveik pusei miestelio vartotojų. Tikrai nėra smagu atsidurti tokioje situacijoje ir sulaukti vartotojų kaltinimų“, - kalbėjo UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus pavaduotojas. UAB „Gemesta“ vadovas Arvydas Macijauskas apgailestavo dėl susiklosčiusios situacijos ir atsiprašė tiek UAB „Šakių vandenys“ vadovybės, tiek rajono administracijos. „Skaudu ir apmaudu, kad taip įvyko, bet kartais pasitaiko. Tikrai dėl to apgailestaujame ir tikimės, jog panašūs atvejai nepasikartos“, - sakė A. Macijauskas.

M. Viltrakis patikino, kad su darbus vykdančios bendrovės vadovu pavyko susitarti gražiuoju ir jie pažadėjo nuostolius padengti, tačiau vandens tiekimo įmonei svarbu ne tik tai. „Nuostolius padengs, bet niekas nekompensuos gero vardo ir bendrovės prestižo, nes daugelis galvoja, kad kalti esame mes. Norėtųsi, kad vartotojai suprastų, jog kartais pasitaiko situacijų, kurios nei nuo mūsų norų, nei nuo planų nepriklauso“, - kalbėjo M. Viltrakis, pabrėždamas, kad UAB „Šakių vandenys“ visuomet stengiasi užtikrinti nepertraukiamą vandens tiekimą. Pasak pašnekovo, to nepavyktų padaryti be kompetentingo bei atsidavusio kolektyvo. Todėl jis dėkingas bendrovės specialistams Vytautui Antanaičiui, Alvydui Burkšaičiui, Antanui Kęstučiui Krankauskui, vandentvarkos srityje sąžiningai dirbantiems Rolandui Dumbauskui, Gediminui Antanaičiui, Romualdui Celskiui, kontrolierėms Ritai Sprainaitienei, Audronei Benienei ir kitiems.

Visgi, kaip teigė M. Viltrakis, tokios neplanuotos avarijos įvyksta ne tik dėl neatsargių žemės kasinėjimo darbų, bet ir dėl elektros gedimų, griaustinių. „Ypač kaimiškose vietovėse dėl to vandens tiekimas kartais nutraukiamas ir keturioms, ir daugiau valandų. Kadangi viskas automatizuota, būna, kad išmušami jungikliai ir pan. Vėlgi, tai nuo mūsų tiesiogiai nepriklauso, bet atsiduriame tokioje situacijoje, kai esame be kaltės kalti“, - sakė bendrovės direktoriaus pavaduotojas. Todėl vandens tiekimu besirūpinanti įmonė  nori paaiškinti, kokioje situacijoje ir kodėl kartais atsiduria ir tikisi vartotojų supratingumo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.