Daugėjant laisvų darbo vietų mažėja bedarbių skaičius

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, Šakių skyriuje rugpjūčio mėnesį registruoti 246 nauji darbo ieškantys asmenys. Palyginus su liepos mėnesiu, registracija Šakių savivaldybėje sumažėjo 30,9 procento, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu – padidėjo 18,3 procento.

Iš šiuo metu Šakių skyriuje užsiregistravusių bedarbių – 12,6 proc. niekur nedirbę, 20,7 proc. – nedirbę dvejus ir daugiau metų, 9,8 proc. – vyresni nei 50 metų ir 25,6 proc. – jaunimas iki 25 metų amžiaus.

Rugpjūčio mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje registruota 160 laisvų darbo vietų, dvidešimčia vietų daugiau nei liepos mėnesį. Iš jų 85 skirtos neterminuotam ir 75 terminuotam darbui.

Rugpjūčio mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyrius įdarbino 174 bedarbius. Lyginant su liepos mėnesiu, įdarbinta 35 asmenimis daugiau. 63 asmenims pasiūlyta dalyvauti remiamo užimtumo priemonėse, 38 pradėjo savarankišką veiklą įsigiję verslo liudijimus iki šešių mėnesių. Darbo paiešką nutraukė 272 asmenys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.