Bendrovė džiaugiasi galimybe atsikratyti „kliuviniu“

siurblineGintarė MARTINAITIENĖ

Kudirkos Naumiestyje, Bažnyčios gatvėje, esanti siurblinė jau kuris laikas neeksploatuojama. Šis įrenginys kelia nemažą galvos skausmą UAB „Šakių vandenys“. Laimei, problemą pasiryžęs spręsti naumiestietis verslininkas Jonas Valaitis, į kurio sklypą ir įsikišęs pavojų keliantis statinys.

Nuotr. Neeksploatuojama siurblinė įlindusi į J. Valaičio sklypą, tad verslininkas pasirengęs ją nupirkti, sutvarkyti aplinką ir taip sumažinti UAB „Šakių vandenys“ galvos skausmą.
Ūkio komiteto posėdžio metu UAB „Šakių vandenys“ direktorius Vaidas Litinskas prakalbo apie Kudirkos Naumiestyje esančią ir nuostolius bendrovei nešančią neeksploatuojamą siurblinę. Pasak V. Litinsko, ji įvertinta net 77 tūkst. 900 litų, nors jokios naudos neduoda. „Ji neša tik nuostolį. Dar jeigu jos nereikėtų prižiūrėti, kitas klausimas, bet dabar reikia prižiūrėti, užsandarinti, nors nenaudojame ir nenaudosime“, - guodėsi bendrovės direktorius. Be to, tiek jis, tiek naumiestietis tarybos narys Kęstutis Gudelevičius pripažino, kad įrenginys gana pavojingas, o gylis viduje - apie 12 metrų, tad ragino ilgai nelaukti ir ieškoti problemos sprendimo būdų. „Pradeda landžioti vaikai, o jeigu kas atsitiktų? Ten tikrai pavojinga“, - kalbėjo K. Gudelevičius. Seniūnas Vincas Alfredas Puida pripažino tą patį. Pasak UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus panaši siurblinė su tokiomis pačiomis problemomis yra ir Būbleliuose.
 
Šią problemą pasiryžęs spręsti Jonas Valaitis, į kurio sklypą įlindęs šis nereikalingas statinys. „Tai ne turtas, o kliuvinys, kuris integruotas į mano sklypą. Be to, tenka ir vaikus vaikyti, kad nelandžiotų“, - kalbėjo naumiestietis verslininkas. Jis pasirengęs siurblinę nupirkti, sutvarkyti aplinką ir papildomai prie savo sklypo prisidurti kelis arus. Kol kas neaišku, ar ji būtų visiškai rekultivuota, ar kitaip panaudota, bet svarbiausia, jog turėtų šeimininką, kuris už tai būtų atsakingas. „Manau, ji jau atliko savo tarnystę, veikė gal 40 metų ir daugiau tikrai niekas niekada jos nenaudos“, - mintimis dalijosi J. Valaitis.

Žinia, kad siurblinė galėtų būti nupirkta, ypač pradžiugino V. Litinską, nes taip bendrovė ne tik atsikratytų nereikalingo „turto“, bet ir gautų šiek tiek pajamų. Kaip buvo kalbama Ūkio komiteto posėdžio metu, tereikia sutvarkyti privalomus formalumus ir problemos bus kaip nebuvę. Bendrovės siekiamybė, kad ateityje tą patį pavyktų padaryti ir su Būbleliuose esančia siurbline.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.