Atšaukė reikalavimus

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad nuo sausio 4 dienos, panaikintas reikalavimas iš Lietuvos vežamiems galvijams atlikti kraujo mėginių tyrimus dėl mėlynojo liežuvio ligos. Sprendimas priimtas atsižvelgus į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto atliktą vertinimą dėl mėlynojo liežuvio ligos viruso nustatymo Lietuvoje.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus dr. Jono Miliaus teigimu, vienas svarbiausių uždavinių buvo panaikinti bet kokius įtarimus dėl mėlynojo liežuvio ligos Lietuvoje ir užtikrinti, kad mūsų šalies gyvulių augintojai galėtų laisvai prekiauti kitose Europos Sąjungos valstybėse.

,,Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba imasi visų profilaktikos ir prevencijos priemonių, būtinų užkirsti kelią gyvūnų užkrečiamosioms ligoms,  tačiau nuolat turime išlikti budrūs ir pasiruošę bet kokių gyvūnų užkrečiamųjų ligų protrūkiams. Mums pavyko įtikinti kaimynines ir Europos Sąjungos šalis, kad Lietuvoje nėra mėlynojo liežuvio ligos, todėl papildomų tyrimų išvežamiems gyvūnams atlikti nebereikės. Tyrimai bus atliekami tik tokie, kokių reikalauja veterinariniai sertifikatai prekybai su Europos Sąjungos ir trečiosiomis šalimis,“ – pabrėžė J. Milius.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba yra parengusi ir nuolat vykdo mėlynojo liežuvio ligos kontrolės programą bei šios ligos neatidėliotinų priemonių planą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.