Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo parama verslininkams

Liepos 4 dieną vyko savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo komisijos posėdis. Jame buvo peržiūrėta net dvidešimt esamų ir būsimų verslininkų paraiškų paramai gauti.  Tik dvi iš jų buvo pripažintos netinkamomis finansuoti. Kitoms išdalinta 29 tūkst. 230 litų suma.
 
Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo posėdžio metu nuspręsta dalinai padengti devynių įmonių steigimo išlaidas: Tomui Vaikasui skirta 180 litų, Danguolei Kaveckienei – 330 litų, Jurgitai Rankauskaitei - 360 litų,  Laimai Bastienei – 320 litų, Giedrei Šedbarienei – 120 litų, Jolantai Vainiūtei – 180 litų, Tomui Jakučiui – 340 litų, Daivai Piečaitytei – 160 litų ir Arijui Akelaičiui – 340 litų parama.

Septyniems pradedantiems rajono verslininkams skirta įrangos įsigijimo dalinė kompensacija naujai besikuriančioms įmonėms bei fiziniams asmenims. Didžiausia - 4500 litų parama bus pervesta siuvimo mašinų išlaidų daliniam padengimui mažajai bendrijai „MDangė“, veikiančiai Lukšiuose.  Po 3500 litų skirta architektūros ir dizaino kompiuterines programas įsigijusioms ir Šakiuose įsikūrusioms UAB „Trimatės idėjos“ ir mažajai bendrijai „Designe for you“.  3000 litų parama numatyta odontologinei įrangai įsigyti UAB „Jurgitos Rankauskaitės odontologijos kabinetas“.  1200 litų kompensacija  skirta labdaringa veikla užsiimančiai viešajai įstaigai „Šakių vaišnavų kultūros centras“, o kiek mažesnė  – 1000 litų parama tarptautinių pervežimų tarpininkavimu besiverčiančiai mažajai bendrijai „Milkarastis“. Mažiausią kompensaciją– 200 litų gaus sveikatingumą populiarinanti viešoji įstaiga „Savęs pažinimo studija“.

Kitas paraiškų teikimas numatytas šių metų rudenį. Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fonde dar liko apie 20 tūkst. litų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.