IKP sertifikatas suteikia teisę produktus ženklinti Lietuvos Respublikos prekių ženklų registre įregistruotu IKP ženklu „Kokybė“. IKP gaminami tik iš lietuviškų žaliavų ir išsiskiria natūralumu bei maistingumu. Produktai turi būti greičiau patiekiami į rinką, jiems nustatomas trečdaliu trumpesnis nei įprastas galiojimo laikas. IKP produkcijos gamintojai laikosi aukštų aplinkosaugos reikalavimų: ribotai naudojamos apsaugos priemonės, nenaudojamos kenksmingos aplinkai toksiškos augalų apsaugos priemonės (pavojingi ir labai pavojingi pesticidai yra draudžiami), auginant gyvūnus taikomi ekstensyvūs auginimo metodai.
IKP standartai reikalauja, kad, gaminant aukščiausios gamybos produkciją, būtų naudojami tik minimalūs, augalų vegetacijai būtini trąšų kiekiai, apskaičiuoti pagal laboratorinių tyrimų rezultatus bei maisto medžiagų balansą. Perdirbant IKP, taikomos tokios technologijos, kurios nulemia didesnį biologiškai vertingų medžiagų kiekį bei sumažina nenaudingų organizmui medžiagų (pavyzdžiui, cukraus, druskos) kiekius. IKP produktų gamyboje nenaudojami genetiškai modifikuoti organizmai, sintetiniai maisto priedai (konservantai, saldikliai ir kt.).
„Draugo“ inf.