Ar reikėtų didinti šauktinių skaičių ir lėšas gynybai?

klausimelis 01 20Vilmantas iš Kauno:

Nieko blogo, jei didintų šauktinių skaičių. Kai prieš keletą metų jie atsirado, eidavo daugiau ir savanoriškai. Dėl didesnio lėšų skyrimo gynybai labai sunku atsakyti. Suprantame, kad gintis reikia, bet yra ir ginklų pramonė, kuri turi būti išlaikoma. Ne pinigai svarbiausia. Be abejo, vieni pasipriešinti nesugebėtume, esame NATO nariai ir privalome turėti savo indėlį visame tame, o ne tik ištiesus rieškutes prašyti – padėkite. Turime kažkiek prie tos ginklų pramonės prisidėti.




klausimelis 01 20 2
Vidmantas iš Kudirkos Naumiesčio:

Turimos pajėgos, kurias mes galime sau leisti Lietuvoje, manau, nieko nereiškia. Kokioje vietoje mes gyvename? Jeigu prireiktų kariauti, tai būtų bereikalingos žmonių žūtys su tokiais mūsų ginklais ir strategija. Mūsų visa armija – tai viena divizija. O pas kaimynus – dešimt. Net skiriant daugiau lėšų gynybai, irgi nieko nereikštų. Tai lėšų švaistymas. Tai, kas vyksta Ukrainoje, reikia kuo greičiau užbaigti, sėsti derybų. O ne du kaimai mušasi, o mes štakietus padavinėjam.






Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.