Žmonių gerumas priartino viltį turėti namus

labdaros koncertas
Nuotr. Maloniai nustebino vaikų dainavimo grupės „Šmiki šmaki“ mažieji dainininkai. Jie atvyko su dovanomis, kurias parinko kartu su tėvais, ir perdavė iš degančio namo sesutę išgelbėjusio Armino šeimai.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusį sekmadienį Zyplių dvare vyko labdaros koncertas „Vieningi Zanavykai“, kurio metu kiekvienas atėjęs galėjo prisidėti padovanojant naujus namus Lekėčių seniūnijoje gyvenančiai ir po gaisro be savos pastogės likusiai Ivkovų šeimai. Net užklupęs lietus nesutrukdė ir žymūs Lietuvos bei rajono atlikėjai džiugino susirinkusius puikiomis dainomis ir muzika, puode garavo verdama sriuba, zanavykai parodė, kad yra tikrai vieningi. Renginyje dalyvavo ir nuo gaisro nukentėjusios šeimos nariai.
 
Ivkovų šeima iš Mikytų kaimo namų neteko liepos 21 d., kai name įsiplieskė gaisras. Dvylikametis Arminas, išgirdęs nuo namo sklindantį detektoriaus cypimą ir pamatęs besiskverbiančius dūmus, suprato, kad kilo gaisras, puolė į vidų gelbėti miegančios dvejų metų sesers Elzės ir išlėkė į lauką. Šeima po gaisro liko kaip stovi.

Kad šeima turėtų naujus namus, padėti galėjo kiekvienas atėjęs sekmadienio vakarą į renginį, kurį organizavo paramos ir labdaros fondas „Gera dalytis“. Besirenkančių žmonių širdis virpino akordeono garsai, savo dainas dovanojo grupės „Šmiki šmaki“ mažieji dainininkai, o nulipę nuo scenos, nešini krepšeliais, prikrautais dovanų, skubėjo susitikti su drąsiuoju Arminu ir jo šeima. Pasak vaikų grupės „Šmiki šmaki“ vadovės Aušrinės Stankaitienės, tėvelių ir vaikų iniciatyva jie nusprendė Ivkovų šeimai padovanoti tai, kas dažniausiai perkama Kalėdoms, todėl jie ir suruošė dovanų krepšelius su saldumynais, žaislais, rūbeliais. Iš tiesų jaudinanti akimirka, kai dovanos buvo perduotos namų netekusiems Arminui, jo broliui Liutaurui bei mažajai Elzei, kuri pasiėmusi už save žymiai didesnį meškiną nešėsi per Zyplių dvaro kiemą. Šeštokas Arminas prisipažino, kad renginyje jau susirado bendraamžių. Jis atviravo, kad prieš beveik du mėnesius vykusį gaisrą vis dar prisimena, ypač žiūrėdamas į ugnį...

Šio renginio vedėjas Zigmantas Baranauskas atviravo, kad tokius kilnius renginius visada veda „iš visos širdies“, jis taip pat prisipažino, kad ir pats šoktų gelbėti artimųjų.

„Tik dėl dvylikamečio Armino drąsos, nuovokumo, meilės artimam žmogui iš ugnies gniaužtų buvo ištraukta sesuo Elzytė. Mes šiandien susibūrėme dėl bendro, kilnaus tikslo – parodyti, kas yra pagalba“, – kalbėjo Z. Baranauskas.

Į sceną jis kvietė ir kitus renginio atlikėjus – Vismantę Vasaitytę, Edgarą Lubį, Ingridą Kazlauskaitę, kuri scenoje pasirodė su akordeonistu Vyteniu Danieliumi. Pakalbintas vaikinas sakė, kad Zyplių dvare lankosi pirmą kartą ir prisipažino, kad jam malonu koncertuoti žinant, kokiam tikslui bus skirti surinkti pinigėliai.

„Nežinau, ar būčiau toks drąsus kaip tas berniukas“, – atviravo akordeonistas.

Nors vakarą aptemdė tamsūs debesys ir prapliupęs gausus lietus, tačiau Zyplių dvaro kieme ir toliau vyravo vieningumo dvasia, skambėjo grupių „Džentelmenai“ ir Justino trio pasirodymai.

„Kodėl mes čia susirinkome, kodėl šiandien dalinamės muzika? Manau, kad dažniau skubame ir mažai laiko skiriame apkabinimui, geram žodžiui, akių šilumai. Šis vakaras lai suvienija mus. Pabūkime vieni kitiems atviri – širdimis. Tegul tai sustiprina malda“, – tokiais žodžiais į susirinkusius kreipėsi solistė Vismantė.

Viso renginio metu kraštiečiai galėjo įsigyti marškinėlius su užrašu „Aš zanavykas ir tuo didžiuojuosi“, taip pat dalyvauti loterijoje ir paragauti savivaldybės tarybos nario Lauryno Suodaičio verdamos stirnienos charčio. Jis kalbėjo, kad tokios istorijos kaip Armino nenutinka kasdien ir kvietė dažniau galvoti ne tik apie save, bet pasidalinti ir su kitais.

Vienas iš renginio organizatorių, savivaldybės tarybos narys Mindaugas Tarnauskas dėkojo visiems, kurie prisidėjo organizuojant šį renginį: UAB „Gulbelė“, Lukšių seniūnijai, Lukšių kultūros centrui bei seniūnui Vidui Cikanai, kuriam įteikė marškinėlius. Seniūnas sakė, kad jis dar sugalvos, kaip padėti Ivkovų šeimai įsikurti naujuose namuose. Į sceną užlipusi tarybos narė Rima Rauktienė dėkojo visiems, ištiesusiems pagalbos ranką, kad Ivkovų šeima pagaliau turėtų savo namus.

Pasak Lekėčių seniūnijos socialinės darbuotojos Ramintos Orintienės, atvežusios į renginį Ivkovų šeimą, jie jau persikėlė į Tirmėnų kaime (Lekėčių sen.) esančius namus. Socialinė darbuotoja pasakojo, kad namas šiuo metu yra remontuojamas, šeima vis sulaukia geradarių pagalbos.

M. Tarnauskas dar pridūrė, kad namas su 45 arais žemės kainuoja 13 tūkst. eurų, todėl labdaros koncerto metu surinkti apie pusantro tūkstančio eurų bus skirti šiam namui įsigyti, rugsėjo viduryje turėtų būtų įforminta pardavimo ir pirkimo sutartis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.