Gelgaudiškio dvaro projektas gaus finansavimą

gelgaudiskio_dvarasSausio 4 dieną ūkio ministro įsakymu paskirtas finansavimas projektui „Gelgaudiškio dvaro sodybos restauravimas ir kompleksiškas pritaikymas turizmo reikmėms“, kuris ilgą laiką kėlė nemažą galvos skausmą daugeliui valdininkų.

Nuotr. Nors reikėjo įdėti nemažai pastangų, visgi parengtam Gelgaudiškio dvaro projektui skirta 3 mln. 891 tūkst. 490 Lt ES lėšų.

Kaip informavo projekto vadovas Vitas Girdauskas, jau šiomis dienomis su Verslo paramos agentūra turi būti pasirašyta sutartis. Projektui skirta 3 mln. 891 tūkst. 490 Lt ES lėšų.

Apie Gelgaudiškio dvarą įvairiose žiniasklaidos priemonėse buvo rašoma daug kartų. Iš tikrųjų šis objektas kėlė nemažą sumaištį, nes dėl Marijampolės apskrities buvusios administracijos viršininkės Birutės Kažemėkaitės pridarytų klaidų ne tik nebuvo skirtas finansavimas dvaro sutvarkymui, palikta didžiulė skola už atliktus darbus, bet vėliau nemažai svarstyta, ar apskritai dvarą savivaldybei perimti, ar ne. Buvo sprendžiamas ne tik perėmimo klausimas, bet ir įsipareigojimų perėmimo klausimas. Galiausiai buvo pasirašyta dvaro perėmimo savivaldybės nuosavybėn sutartis ir viliamasi, kad naujai parengtas projektas bus finansuojamas. „Kai nesitikiu, kad padarysiu, tai ir nedarau, bet čia daug pastangų įdėta ir rajono valdžios, ir mūsų, ir kai kurių Seimo narių. Reikėjo ne tik gero projekto, bet ir užtarimo“, - kalbėjo projekto vadovas. Projekto įgyvendinimas numatytas 2012 metais balandžio 30 dieną.
 
Džiugu, kad vienas originaliausių Lietuvos dvarų, menantis baronų Koidelių ir grafų Komarų istorinę praeitį, savo architektūriniu ansambliu įaugęs į apylinkės gamtą, panaudojant ES fondų lėšas turi galimybę atgimti ir būti pritaikytas šių dienų turizmo reikmėms, jame teikiant patrauklias ir turistų lankomumą užtikrinančias turizmo paslaugas.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px