„Fotodialogai“ - ilgai brandintos svajonės vizualizacija

varpo_parodaPraėjusį penktadienį rajono savivaldybės foje vyko trijų gabių menininkų Vido Venslovaičio, Algimanto Vorevičiaus ir Giuseppe Miano darbų parodos „Fotodialogai“ atidarymas. Tai didžiausios Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos Dramos studijos vadovės ir režisierės Vilijos Meškaitienės svajonės, užgimusios saulėtoje Sicilijoje, išsipildymas.

Nuotr. V.Meškaitienė tikisi, jog šiandien parodoje eksponuojamas tris dešimtis nuotraukų bus galimybė pakeisti kitomis, ir dar kitomis...

Tikriausiai jau niekam ne paslaptis, kad Dramos studijos jaunieji aktoriai septinti metai iš eilės kviečiami dalyvauti tarptautiniame antikinio teatro festivalyje Palazzolo Acreide. Antikos  aura, įspūdinga aplinka ir galimybė vaidinti visiškai pasineriant į kitą laikmetį – tai neapsakomos, kartu išgyventos akimirkos, kurias V.Meškaitienė norėjo parodyti ne tik artimiausiems Dramos studijos gerbėjams, kasmet išlydintiems juos į Italiją, bet ir visiems mūsų krašto žmonėms, kuriems nėra svetima meno ir teatro kalba.

„Fotodialogus“ įgyvendino ir vizualizavo trys gabūs menininkai. Giuseppe Miano – kino operatorius ir fotografas iš Sirakūzų. Tai, pasak dramos studijos vadovės, pats didžiausias jų spektaklių gerbėjas ir nuoširdžiausias bičiulis, kiekvienais metais laukiantis jų atvykstančių iš Lietuvos, kurį jie vadina tiesiog Pippo. Fotografas Vidas Venslovaitis – per dvidešimt metų tapęs neatsiejama Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dalimi ir, pasak direktoriaus Vito Daniliausko, savotišku mokyklos simboliu. Jo dėka V.Meškaitienės režisuoti spektakliai virsta fotografijų spektakliais. „Varpe“ visi užauga su teatru, menais ir Vidu Venslovaičiu“, - konstatavo faktą mokyklos direktorius. Dailininkas ir mokytojas Algimantas Vorevičius – parodoje pristatytas, kaip savito braižo kūrėjas, savo įspūdžius, estetinius išgyvenimus, nuotaikas išreiškiantis ne tik drobėje, bet ir fotografijoje.
 
Parodos atidaryme dalyvavo vienintelis iš trijų savo darbus pristačiusių menininkų -  V.Venslovaitis, kuris, kaip visada, ir čia fotoaparato pagalba gaudė gražiausias parodos atidarymo  akimirkas. Gaila, kad į „Fotodialogų“ pristatymą negalėjo atvykti A.Vorevičius ir G.Miano. Tiesa, Dramos studijos bičiulis Pippo maždaug prieš mėnesį viešėjo mūsų krašte. Čia jis ne tik ruošėsi savo darbų parodai, bet ir turėjo galimybę pamatyti pačias gražiausias mūsų šalies vietas.

V.Venslovaitį, V. Meškaitienę, V.Daniliauską ir visus prisidėjusius prie šios svajonės įgyvendinimo sveikino gausybė Dramos studijos gerbėjų, buvę ir esami aktoriai, mokytojai, savivaldybės administracijos atstovai. Daug gražių žodžių išsakė savivaldybės mero pavaduotoja Rima Rauktienė, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė, vyresnioji specialistė Aurelija Papievienė, Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos mokinių tėvų vardu už vaikų meninį ugdymą ir galimybę vaidinti Sicilijos amfiteatre dėkojo Rima Vasaitienė ir Kristina Geršvaltaitienė.

Linkime, kad išsipyldytų ir kitos gražios svajonės. Juo labiau, kad V.Meškaitienė tikisi, jog šiandien parodoje eksponuojamas tris dešimtis nuotraukų bus galimybė pakeisti kitomis, ir dar kitomis...

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.