Pratęsė atranką

Nors praėjusią savaitę buvome patikinti, kad Kiduliuose galbūt jau artimiausią savaitę bus atrinktas socialinis darbuotojas darbui su rizikos šeimomis, atranka pratęsta. Šios srities specialistų reikia ir dar dviem seniūnijoms.

Kiduliuose socialinio darbuotojo darbui su rizikos šeimomis nėra nuo praėjusių metų liepos mėnesio, kai į pensiją išėjo buvusi darbuotoja. Iš principo tik dabar labiau susirūpinta šia situacija ir klausimas pradėtas spręsti. Skelbimas, kad reikalingas toks darbuotojas, buvo įdėtas į seniūnijos internetinę svetainę. Ar to pakanka – suabejota. Laikinasis meras Juozas Puodžiukaitis svarstė, kad galbūt taip įvyko dėl seniūno nežinojimo.
 
Todėl praėjusią savaitę skelbimas atsirado ir savivaldybės svetainėje. Prašymų priėmimas vyks iki vasario 20 d. Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės duomenimis, į šią vietą dabar pretenduoja dvi moterys. Tačiau viena iš jų dar besimokanti, tad tokios specialistės į darbą priimti kol kas negalima. Kita – šakietė. Tikimasi, kad atsiras ir daugiau norinčių.

Socialinių darbuotojų darbui su rizikos šeimomis reikia ir Kudirkos Naumiesčio bei Gelgaudiškio seniūnijoms.

„Čia būtų po dar vieną papildomą etatą, atsižvelgiant į tokių šeimų skaičių seniūnijoje. Vienam darbuotojui negali būti daugiau kaip 10 socialinės rizikos šeimų. Lėšos etatų išlaikymui numatytos iš valstybės. Tai tikslinė dotacija“, – informavo vedėja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px