Nepasitenkinimas dėl nekokybiškų konservų

konservai
Nuotr. Šie žuvies konservai sukėlė ne tik rajono, bet ir Lietuvos gyventojų nepasitenkinimą – dėžutėse daug skysčio ir keli gabalėliai žuvų uodegų.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

„Neaiškaus skonio skystyje keli žuvies gabalėliai“, – taip apibūdino į redakciją besikreipiantys gyventojai, birželio mėnesį gavę Europos fondo parūpinamus maisto produktus. Yra ir besidžiaugiančių, kad per 12 metų, kai buvo pradėti dalinti sunkiai besiverčiantiems žmonėms produktai, gaminių padaugėjo.

Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo parūpinamus maisto produktus jau dvyliktus metus gauna gyventojai ir šeimos, kurių pajamos vienam nariui mažesnės nei 153 eurai per mėnesį. Jei 2006 m. nepasiturintys asmenys gaudavo tik miltų ir makaronų, tai šiais metais birželio mėnesį skirta net devynių skirtingų maisto produktų: makaronai, cukrus, miltai, grikiai, konservuotų daržovių sriuba, pupelių, žirnių konservai, avižiniai sausainiai, greito paruošimo avižų košė bei žuvies konservai. Pastaruosius žmonės išpeikė kaip nekokybiškus.

„Pasityčiojimas iš žmogaus. Konservų skardinė pilna skysčio, nei ten aliejus, nei vanduo, nei kvapo, nei skonio, o įdėti trys gabaliukai žuvų uodegų. Ant skardinės užrašyta – konservuota Atlanto skumbrė aliejuje“, – kalbėjo į redakciją paskambinusi Rociškių kaimo gyventoja. Kita rociškietė, jauna mama, gaunanti maisto produktus, pasakojo, kad, atidarius minėtų konservų dėžutę, visa virtuvė pasmirdo, nunešus katinui, nė tas neėdė.

Pakalbinus Šakių seniūnijos darbuotoją Birutę Ramanauskienę, ši pasakojo, kad į seniūniją niekas nesikreipė dėl prastos minėtų konservų, kurie buvo gauti pirmą kartą, kokybės.

„Žmonės patenkinti, kad gauna nemokamai produktų. Tik bėda, kad kreipiasi į seniūniją su prašymais, o produktų neatsiima, tai tenka skambinti žmonėms ir priminti, kad produktus atsiimtų.

Šios seniūnijos darbuotoja Irena Šakėnienė taip pat patikino, kad žuvies konservai sugedę negalėjo būti, tuomet galbūt būtų išpūstos konservų dėžutės.

„Manau, kad žmogui vietoj konservų geriau gauti miltų. Be to, sandėliavimui neturim vietos, konservai gali greitai ir sugesti“, – kalbėjo I. Šakėnienė. Ji pridūrė, kad seniūnijos žmonės supratingi ir joms akių nedrasko, nes žino, kad ne nuo seniūnijos priklauso produktų rūšis ir kokybė. Socialinė darbuotoja pripažino: kuomet žmonės gauna produktus nemokamai, vieni jų nevertina, kiti džiaugiasi, kad iš įvairių gaunamų produktų gali pasigaminti maisto, ypač žmonės patenkinti tokiais produktais kaip miltai, cukrus, aliejus, kurių kainos šiandien parduotuvėse ne vieną gąsdina.

Birželio mėnesį gavę konservus Lietuvos gyventojai taip pat išreiškė nepasitenkinimą, todėl, patikrinus konservus, buvo nustatyta, kad 240 gramų skardinėje yra vos keli žuvų uodegų gabaliukai, nors parduotuvėse parduodamuose tokiuose pat konservuose žuvies yra gerokai daugiau, skiriasi ir jos išvaizda. Konservus tiekia neįvardijama Latvijos įmonė. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija vertina informaciją, kad žuvies konservai gali neatitikti viešuosiuose pirkimuose reikalautos kokybės, nurodyto kiekio.

Kaip informavo rajono Socialinės paramos skyrius, mūsų rajone maisto produktus gauna 3 tūkst 585 žmonės. Pastaruosius kelerius metus ši labdara kasmet teikiama 350 tūkst. Lietuvos piliečių.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.