Nereikalingo asbesto vis dar turime

Iki kovo 12 d. gyventojai galėjo informuoti seniūnus apie asbesto turinčių atliekų sankaupas, kurių utilizavimui savivaldybei žadamas specialus dotavimas.

Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Asta Cikanienė informavo, jog per keletą dienų gyventojai pranešė turintys 40 t asbesto gaminių atliekų. Į seniūnus dėl nereikalingų atliekų kreipėsi iš dešimties skirtingų rajono seniūnijų, 26 vietų. Pernai rajone buvo surinkta ir išvežta daugiau kaip 70 t asbesto atliekų. Anot A. Cikanienės, ši registracija dar yra tik pirminis registravimas apie atliekų kiekius rajone – šiuo metu savivaldybė ruošiasi teikti paraišką Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centrui nereikalingų atliekų utilizavimo dotacijai gauti. Viešieji konkursai skelbiami ir darbai perkami bus tik tada, jeigu paraiška bus patvirtinta, todėl dėl konkretaus asbesto atliekų išvežimo iš privačių gyventojų kalbėti dar anksti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px