Miestai ir kaimai puošiasi gėlėmis

geles seniunija
Nuotr. Šakių seniūnijos pastatą papuoš keturi vazonai su žydinčiomis gėlėmis.


Atėjus pavasariui ir miestams bei kaimams pasipuošus medžių žaluma, norisi matyti kuo daugiau žydinčių gėlių. Tad domimės, kaip gerą nuotaiką savo valdose sekasi kurti rajono seniūnams, kiek šiandien kainuoja žydinčių gėlių grožis?
 
Pasak Šakių seniūno Daliaus Jasevičiaus, miesto apsodinimo gėlėmis darbai eina į pabaigą. Šiemet iš seniūnijos biudžeto tam jau išleista 3,5 tūkst. eurų. Tačiau galbūt tai dar ne riba. D. Jasevičiaus teigimu, būna taip, kad, atlikus visus darbus, seniūnijos darbuotojai Editai Kardauskienei, kuri baigusi želdynų dizainą, vis dar šauna į galvą kokia idėja. Šiemet apželdinant miestą atsisakyta gėlių piramidžių, kurios stovėdavo prie seniūnijos, savivaldybės ir kitų pastatų, ir vazonėlių ant apšvietimo stulpų, gėlėmis apsodintas po rekonstrukcijos naujomis spalvomis sužibęs skveras, miesto klombai, paežerės turėklai, prie seniūnijos išdygo nauja vazonų kompozicija.

Želdynų specialistė neslėpė, kad norėtųsi mieste padėlioti daugiau gėlių vazonų, o ne tik prikišti gėlių į žemę. Labai skurdžiai atrodo ir vienintelis miesto parkas. Tiesa, šalia jo ir automobilių stovėjimo aikštelės prie bažnyčios rekonstruota žalia salelė – išrovus medžius su šaknimis, kas sukėlė daug šakiečių diskusijų, pasodinta pušelių, kurias nupirko savivaldybė. Jei pernai vyravo daugiau pastelinės spalvos, tai šiemet akcentas ryškesnis – raudonos, geltonos spalvos. Seniūnas neslėpė, kad daug naujovių būtų galima padaryti, bet viskas atsimuša į pinigus – negali kaip Druskininkuose gėlėms 300 tūkst. eurų skirti.

Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis pasakojo, kad miesteliui gėlių pripirko už 500 eurų, tad netrukus, kaip įprastai, sužydės pagrindinės gatvės. Kadangi dizainerių seniūnija neturi, gėles darbuotojai sodina pasitardami tarpusavyje. Pasak jo, šiemet gėlės bus susodintos vėliau, tačiau pinigų joms skirta daugiau. Mat anksčiau pirkdavo pačias pigiausias gėles, o šiemet pasirinko gražesnių, tai jos ir kainavo brangiau.

Lukšių seniūnas Vidas Cikana prisipažino, kad miestelio apželdinimui šiemet dar nieko neišleido, nes dalį sodinukų užsiaugino patys, našlaites padovanojo lukšietė Silvija Bernotavičiūtė, apie 50 dekoratyvinių augaliukų gavo iš savivaldybės, anksti pavasarį vėl pasodino maždaug 400 eglaičių ir pušaičių. Seniūnas planuoja dar šiek tiek nupirkti gėlių, kur trūks, nes, praėjus sodinimo bumui, jos šiek tiek atpinga.

Vienų seniūnijų seniūnai gėlėms išleidžia daugiau, kitų mažiau, bet ne tik gėlės puošia mūsų miestelius ir kaimus, bet ir gražiai nupjauta žolė, apkarpyti krūmai, sutvarkytos pakelės.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.