Susidorojimas ar gaisro gesinimas?

savickiene jakavicius
Pasirodo, dėl Jurgitos Savickienės elgesio neapsiribojama tik vietiniais susirinkimais, dabar kreiptasi į Etikos komisiją Vilniuje. Skyriaus pirmininkas Darius Jakavičius informavo, kad J. Savickienę esą peržengusią visas ribas, siūloma šalinti iš partijos, ji pati tai vadina susidorojimu ir nežino, kaip apsiginti. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Rodos, atmosfera Šakių socialdemokratų (LSDP) viršūnėse kaista toliau. Antradienį vakare surengtas Šakių grupės susirinkimas, kuriame grupės pirmininkė Jurgita Savickienė nedalyvavo, buvo pareikštas nepasitikėjimas pirmininke bei išsirinktas naujas grupės vadovas. Skyriaus pirmininkas Darius Jakavičius sako, kad nebuvo kitos išeities, o J. Savickienė tai traktuoja kaip akivaizdų susidorojimą.

Trečiadienio ryte D. Jakavičius informavo, kad iš 57 grupės narių dalyvavo 23, tad esant kvorumui buvo pakalbėta apie susiklosčiusią situaciją, laikiną J. Savickienės nusišalinimą nuo pirmininkės pareigų bei iškeltas klausimas dėl pasitikėjimo ja.

„Vienbalsiai pareikštas nepasitikėjimas ir tada automatiškai sekė kitas klausimas – kas užima pirmininkės vietą. Buvo iškeltos kelios kandidatūros ir grupės pirmininku taip pat vienbalsiai išrinktas Mindaugas Venckūnas“, – sakė LSDP Šakių skyriaus pirmininkas.

Kadangi iki tol jis ėjo pirmininkės pavaduotojo pareigas, tad išrinkti ir pavaduotojai. Jais bus Daina Bankauskienė, Inga Sorakienė ir Algirdas Gluodas.

Vėliau, anot D. Jakavičiaus, vyko prezidiumo posėdis, kuriame buvo devyni nariai iš 12 ir čia vėl svarstytas neetiškas J. Savickienės elgesys, kalbėta apie tai, kad ji žemina partijos vardą.

„Buvo nuspręsta kreiptis į partijos Etikos komisiją Vilniuje ir pridėtas klausimas apie jos galimybę dalyvauti partijos veikloje su pasiūlymu J. Savickienę šalinti iš partijos“, – teigė D. Jakavičius, pridūręs, kad tokius veiksmus išprovokavo ne kas kitas, o destruktyvus J. Savickienės elgesys.

Be to, kalbėjo jis, kad ne ką sklandesnė situacija yra ir Vietos veiklos grupėje, kur ne paskutiniu smuiku groja taip pat J. Savickienė. Bet šįkart ne apie tai.

Pati J. Savickienė susirinkime nedalyvavo, nes sako turėjusi sveikatos problemų, tačiau tikina apie tai informavusi.

„Nieko nežinau, tai ir vertinti negaliu“, – trečiadienį ryte sakė J. Savickienė, kėlusi klausimą, ar apkritai viskas, kas vyko iki antradienio, yra teisėti veiksmai.

Be to, kad antradienio susirinkimas bus rinkiminis, nebuvo skelbta, nes tokiu atveju ir kvorumo didesnio reikia, tad J. Savickienei kyla daug klausimų.

„Ar etiška, moralu organizuoti už akių? Jis pyksta, kad su juo nesiskaitoma, o jis tokiu elgesiu skaitosi?“ – klausė jau buvusi Šakių grupės pirmininkė.

Sužinojusi, kad grupė išsirinko naują pirmininką, ji pabrėžė, kad tai akivaizdus susidorojimas su ja ir sakė: „Būsiu priversta reaguoti, imtis atsakomųjų veiksmų.“

Be to, esą ne vienam užkliuvo ir praėjusio „Draugo“ publikacija apie situaciją Šakių socialdemokratų skyriuje. Traktuota, jog J. Savickienė ir Kristina Lebedžinskienė pačios skundėsi redakcijai, tačiau jos tik telefonu atsakinėjo į žurnalistės klausimus. Bet ar tai keičia situaciją?

J. Savickienė jaučiasi daug atidavusi partijai, kurioje yra dešimt metų, nemažą indėlį jaučiasi įdėjusi ir rinkimuose, kuriuose dirbo su D. Jakavičium, tad esą „Vilniuje nesupranta, kas vyksta“, „Vilnius atidžiai stebi“ ir pan.  Būtent partijos vadovybę Vilniuje mini ir į ją remiasi D. Jakavičius, apie tą patį kalba ir J. Savickienė, tikinusi, kad kalbėjo ir su kai kuriais Seimo nariais, Šakiuose į Seimą kandidatavusiu Pauliumi Visocku.

Pašnekovė svarsto, ar su tokiu vadovavimu, kokį demonstruoja D. Jakavičius, partija nesusilpnės, mat „rodomas draskymas: nedarysi – galim išmesti, nemokėsi mokesčio – perduosim Etikos komisijai. Aš esu už komandinį ir kitokį darbą, kitaip matau perspektyvas“.

„Kai galvoji, kad jau niekas nenustebins, ima ir nustebina“, – vertina J. Savickienė, nesitikėjusi tokių drąsių D. Jakavičiaus veiksmų ir vildamasi, kad jai pavyks demaskuoti skyriaus pirmininko melus.

Būtent melu ji įvardija daugelį jo veiksmų, žodžių, o kur slypi tiesa, kai abi pusės galvą guldo už savo tiesas, spręsti sudėtinga.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.