Dalins lipdukus gatvėms ir namams žymėti

Nuo šiol mobilūs laiškininkai gyventojams nemokamai dalins specialius oro sąlygoms atsparius lipdukus, skirtus užrašyti gatvei ir namo numeriui. Manoma, kad tai palengvins darbą patiems mobiliesiems laiškininkams, kurie kartais klaidžioja po gatves ieškodami adresato.

Trečią mėnesį po kaimiškas rajono vietoves važinėjantys mobilieji laiškininkai susiduria su problema, kad kai kurie gyventojai ant namo neturi adreso lentelės. Tokiu atveju laiškininkams pristatyti prenumeratą, korespondenciją ar siuntinius tampa sudėtinga. Ieškodami reikalingo adresato ir belsdamiesi į visas duris, laiškininkai sugaišta daug laiko, tad pašto paslaugas kiti klientai gauna vėliau, be to, neretai įsivelia žmogiškoji klaida ir prenumeratą ar laišką gauna visai kitas žmogus. Namų be adresų mobiliųjų laiškininkų aptarnaujamose teritorijose – ne vienas. Taip pat šis klausimas yra aktualus sodų bendrijų gyventojams, kur kartais nėra ne tik namų numerių, bet nesužymėtos ir pačios gatvės. Atsižvelgdamas į šią problemą, Lietuvos paštas nusprendė išdalinti gyventojams bent jau laikinus lipdukus, kurie pagerintų situaciją. Mobilieji laiškininkai nuo šiol turi ir, gyventojui paprašius, nemokamai ant namo sienos, tvoros ar pašto dėžutės gali užklijuoti oro sąlygoms atsparų lipduką, ant kurio specialiu markeriu užrašys adresą.
 
Ne menkesnė problema – tvarkingų ir sunumeruotų pašto dėžučių trūkumas. Pagal Lietuvos pašto įstatymą, korespondenciją laiškanešiai gali pristatyti tik į tvarkingas, rakinamas ir aiškiai pažymėtas pašto dėžutes, kurios turi būti laiškininkams lengvai prieinamose vietose. Jeigu tvarkingos pašto dėžutės nėra, laiškininkas turi teisę korespondencijos ar prenumeratos nepalikti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.