Problemos ne visada greitai ir paprastai išsprendžiamos

stovejimas
Prie Šakių ligoninės parkuojančius vairuotojus glumina situacija, kada kelio ženklinimas leidžia statyti automobilius, o kelio ženklas toje vietoje parkuoti draudžia. Kaip rodo praktika, vairuotojasi ne visada į tai atkreipia dėmesį. D. Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Jau keletą metų VšĮ Šakių ligoninė prašo savivaldybės administracijos spręsti automobilių stovėjimo aikštelių prie ligoninės problemą. Nesulaukusi jokio žingsnio įstaiga pati kuria planus, kaip reguliuoti eismą bent jau prie Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus, kad į iškvietimus skubančios greitosios pačios nepakliūtų į eismo įvykius.
 
Šakių ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis kreipėsi į savivaldybės Eismo saugumo komisiją su prašymu apsvarstyti galimybę S. Nėries ir Liepų gatvėse organizuoti eismą viena kryptimi. Tokiam jo parašymui turėjo įtakos eismo situacija prie ligoninės  Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus, kur prie įvažiavimo į jį statomi lengvieji automobiliai, o pačioje Bažnyčios gatvėje eismas gana intensyvus. Ligoninės vadovas rašte nurodo, kad toks žingsnis sumažintų bent jau automobilių srautą, kada jie iš S. Nėries ir Liepų gatvių įvažiuoja į Bažnyčios gatvę, kur susidaro avarinės situacijos, nes per stovinčius automobilius nematyti, kas važiuoja pagrindine gatve, o kur dar šia gatve skubančios greitosios medicinos pagalbos automobiliai.

Vyriausiasis gydytojas taip pat pažymi, kad nors Bažnyčios gatvė ir buvo praplatinta, tačiau ji gausiai apstatyta parkuojamais automobiliais. Dėl to ligoninės administracija norėtų sumažinti eismo intensyvumą Bažnyčios gatvėje ir S. Nėries bei Liepų gatvėse eismą organizuoti viena kryptimi – iš Bažnyčios gatvės į V. Kudirkos gatvę.

Toks ligoninės vadovo prašymas susilaukė komisijos narių kritikos. Eismo saugumo komisijos narė, pareigūnė Odeta Rekešienė patikslino, kad šioje ligoninės teritorijoje neužfiksuota eismo įvykių, be to, ten nėra buvę ir jokių eismo spūsčių. Anot komisijos nario Valdo Stankūno, Bažnyčios gatvėje iš tiesų yra bloga situacija dėl to, kad gyventojai pažeidinėja Kelių eismo taisykles ir stato automobilius arti privažiavimų, neišlaiko atstumų nuo gatvės ar pėsčiųjų perėjos, nors tai yra draudžiama. Kiti komisijos nariai stebėjosi, kad dėl šio klausimo nesikreipė aplinkiniai gyventojai, kurie, nors jų tose gatvelėse yra ir nedaug, ko gero, tokiu sprendimu nebūtų patenkinti, nes patirtų nepatogumų apvažiuodami ratą iki savo namų. Balsuodami komisijos nariai nepritarė sprendimui S. Nėries ir Liepų gatvėje organizuoti eismą viena kryptimi, tad eismas prie ligoninės ir toliau vyks taip, kaip vyko iki šiol.

Prie ligoninės Bažnyčios gatvėje yra ir dar vienas keistas dalykas – kelio ženklinimas leidžia statyti automobilius prie pat sankryžos, o čia pat esantis ženklas „Sustoti draudžiama“ (su lentele 5 m) signalizuoja, kad statyti automobilio čia šiukštu negalima. Šioje vietoje jau ne vienas vairuotojas yra susimokėjęs administracinę baudą, o policijos pareigūnai šią vietą yra labai pamėgę ir nevengia patykoti neatidžių vairuotojų. Tiesa, per posėdį komisija šios situacijos neišsprendė, bet ruošiasi situaciją kartu su seniūnu įvertinti ir tokį kelio ženklinimą panaikinti, kad šis ateityje gyventojų neklaidintų.

Automobilių parkavimo problemos prie ligoninės nekiltų, jei čia atsirastų gyventojų poreikius užtikrinančios automobilių stovėjimo aikštelės. Šiuo klausimu ligoninės vadovas taip pat kreipėsi į savivaldybę, prašydamas padidinti automobilių stovėjimo aikštelę V. Kudirkos gatvėje. Tačiau jį spręs ne Eismo saugumo komisija, o rajono valdžia, nes tokiam strateginiam žingsniui reikėtų nemenkos finansinės injekcijos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.