Ragina pasitarti, kur investuos papildomus pinigus

Savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė informavo seniūnus, kad šiais metais Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skiria mažiau lėšų nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių veiklai stiprinti seniūnijose.

Pernai Šakių rajonui buvo skirta 20 tūkst. 131 euras, o šįmet, atsižvelgdama į gyventojų skaičiaus mažėjimą, ministerija skyrė 700 eurų mažiau. Be to, anot specialistės, keitėsi ir kai kurios nuostatos, taisyklės bei finansavimo sritys, pagal kurias pinigai bus paskirstyti, todėl D. Jurgutienė seniūnus ragino išsamiai išanalizuoti visus punktus. Jaunimo reikalų koordinatorė kvietė seniūnus jau kovo mėnesį rengti išplėstines seniūnaičių sueigas, kuriose būtų  sprendžiama, kur investuoti ministerijos skiriamas lėšas, ir iki kovo 23 d. pristatyti sueigų protokolus. Balandžio mėnesį jau vyks projektų finansavimo konkursas, o vertinimas numatytas gegužės mėnesį.
 
Seniūnai domisi, gal kuri seniūnija atsisakys startuoti šioje programoje, nes tokiu atveju atsisakiusiųjų pinigai būtų perskirstyti kitoms seniūnijoms. Praėjusių metų patirtis rodo, kad seniūnijose šios lėšos daugiausiai naudojamos sporto, poilsio aikštelių, vaikų žaidimų aikštelių įrengimui, atnaujinimui, poilsio, rekreacinių vietų sutvarkymui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px