Sudarge prasidėjo šunų gaudynės

Sudargo seniūnijos gyventojai jau kuris laikas „atakuoja“ Sudargo seniūnę Ritą Grigaitienę dėl po gyvenvietę lakstančių palaidų bešeimininkių šunų. Problemų su bešeimininkiais gyvūnais yra visose seniūnijose, tačiau sudargiečiai kalba, kad jų krašte tie šunys jau pradėjo veikti kaip organizuota gauja, kuri pjauna smulkesnius laukinius gyvūnus, kates, erzina kiemuose laikomus šunis. Be to, šunys kasmet pasidaugina, todėl ta gauja kasmet darosi vis gausesnė.

Antradienį į Sudargą atskubėjo VŠĮ „Mindraja“, su kuria savivaldybė yra sudariusi sutartį, darbuotojai. Jau ne vienerius metus įmonė rūpinasi, kad rajone būtų sugaudyti ir išvežti benamiai, bešeimininkiai gyvūnai. Anot seniūnės, ši valkataujančių šunų gauja yra gerokai supriešinusi Sudargo bendruomenę – vieni žmonės pyksta ant šunų, kurie erzina jų augintinius sukinėdamiesi prie kiemų, o kiti juos maitina ir jaukina. Ir pati seniūnė, ir seniūnaičiai apie tai kalbėjosi su gyventojais, prašė, kad jie nešertų, nejaukintų po kaimus lakstančių šunų, o įmonės darbuotojams atvykus gaudyti neprižiūrimų gyvūnų jų neslėptų, nes nors šunys gaudomi kasmet, bet kai kurie gyventojai padeda jiems neįkliūti. Šįmet lakstė septyni valkataujantys šunys, nors tikslus jų skaičius nėra aiškus, nes prie gaujos  prisijungia ir šeimininkus turintys, bet palaidi keturkojai.
 
Seniūnė R. Grigaitienė sako, kad su gyventojais apie sąmoningumą ir atsakomybę kalba ne ji viena, bet ir kelias dienas valkataujančių šunų ieškantys įmonės darbuotojai, kurie taip pat prašo gyventojų uždaryti savo šunis, kad jie nebūtų išvežti kartu su beglobiais. Seniūnė žino, kad įmonei Sudarge teks darbuotis ne vieną dieną, o ar pavyks šįkart sugauti visus benamius šunis, kol kas neaišku.

Pirmadienio rytą seniūnė R. Grigaitienė informavo, kad įmonės darbuotojams pavyko sugauti keletą bešeimininkių šunų, tačiau visos gaujos išgaudyti kol kas nepavyko. Šią savaitę gaudynės tęsis toliau, kol bus pasiektas tikslas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.