Į Kriūkų seniūnus pretenduoja šakietis ir griškabūdietis

Gegužės 5 d. vyko konkursinė atranka Kriūkų seniūno pareigoms užimti. Konkursinėje atrankoje daugiausia komisijos balsų surinko šakietis ir griškabūdietis, nors konkurse dalyvavo ir trys vietos gyventojai.

Kaip informavo savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius, paraiškas dalyvauti konkurse buvo pateikę septyni kandidatai, bet atrankoje dalyvavo tik penki. Iš atrankoje dalyvavusių kandidatų du pretendentus į seniūno postą turėjo išsirinkti atrankos komisija, o lemiamas balsas joje yra vietos bendruomenės atstovų, nes komisijoje dalyvauja trys vietos seniūnaičiai. Komisijos nariai daugiausiai, 8,97 balo, skyrė šakiečiui, policijos pareigūnui Anatolijui Kazlauskui. Šiuo metu 41-erių metų kandidatas darbuojasi Kaune viename iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro poskyrių, anksčiau yra dirbęs ir Šakių rajono policijos komisariate, kurį laiką buvo policijos įgaliotinis Kriūkuose, dirbęs Valstybės sienos apsaugos tarnyboje.  
 
Antrąją vietą užėmė griškabūdietis Mindaugas Laurinaitis, kuriam komisija skyrė 7,01 atrankos balo. 29-erių metų komunikacijos specialistas nuo Griškabūdžio neseniai dalyvavo konkurse į Lukšių seniūno pareigas, tačiau D. Grincevičius po pokalbio su dviem iš penkių atrinktais pretendentais į Lukšių seniūno pareigas pasirinko Vytautą Andziulevičių, kuris seniūno pareigas pradėjo eiti vakar, gegužės 6 d. – Lukšių seniūnijos vairą į naujo seniūno rankas perdavė seniūnijai laikinai vadovavusi Kriūkų seniūnė Ona Rakauskienė.

Administracijos direktorius D. Grincevičius sako, jog skirti naują Kriūkų seniūną „nėra kol kas strioko“, nes ilgametė Kriūkų seniūnė dar darbuosis beveik du mėnesius, kol birželio pabaigoje baigs savo kaip valstybės tarnautojos karjerą dėl to, jog jai sukaks 65-eri. Pokalbis, po kurio D. Grincevičius pasirinks vieną iš dviejų kandidatų į Kriūkų seniūno pareigas, įvyks tada, kai bus gautas patvirtinimas iš Valstybės tarnybos departamento.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px