Apie gražias veiklas, darbus bei vis tas pačias problemas

barzdai sen susirinkimas
Gausiai susirinkę Barzdų seniūnijos gyventojai, seniūnaičiai ne tik klausėsi seniūnės Jurgitos Didžiulienės apie nuveiktus darbus, bet išsakė ir skaudulius. D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Barzdų seniūnijos gyventojus, seniūnijos seniūnaičius į susitikimą, skirtą pristatyti, kuo gyvena seniūnija, aptarti aktualius klausimus, rugpjūčio 30 d. pakvietė miestelio seniūnė Jurgita Didžiulienė. Seniūnė, dirbanti nepilnus metus, vardijo išties nemažai atliktų darbų, o gyventojai išsakė savo nepasitenkinimą dėl vis dar apleisto mokyklos pastato, palaidų šunų bei itin opią viešojo transporto problemą.

Gausiai praėjusį pirmadienį į Barzdų laisvalaikio salę rinkosi seniūnijos gyventojai. Seniūnė J. Didžiulienė pasakojo, kad kol yra galimybė gyvai susitikti su žmonėmis, kol nevaržo griežtesni ribojimai, ji nutarė išgirsti gyventojų problemas bei lūkesčius.

„Ši žiema buvo pilna iššūkių, labai džiaugiamės įsigytu sniego verstuvu“, – žiemos darbus prisiminė seniūnė.

Barzdų seniūnija aktyviai dalyvauja įvairiose akcijose bei valstybinėse šventėse – Sausio 13-ąją kartu su visa Lietuva degino atminimo žvakeles languose, minėjo Gedulo ir vilties dieną, prisijungė prie Griškabūdžio kultūros centro surengto žygio po Zanavykiją, pavasarį kėlė Laimio Kukanausko pagamintus inkilus. Seniūnė pasidžiaugė šio barzdiškio pagaminta dėže, skirta kapinėse sudegintų žvakių įdėklams.

Tik pradėjusi dirbti seniūnė ėmėsi iniciatyvos švarinti miestelį ir seniūnijos kaimus: buvo surinktos automobilių padangos, asbesto atliekos. Per pavasarinę akciją „Darom“ barzdiškiai švarino Simokų mišką, surinktas šiukšles išrūšiavo ir pristatė į atliekų surinkimo aikštelę. Nepamirštas ir gyventojų saugumas: kartu su ugniagesiais gyventojams buvo įrengta 20 dūmų detektorių.

„Per praeitą žiemą, buvo nugenėta septyni kilometrai pakelių krūmų, surinkom didelius kiekius šakų, dėkingi esam ūkininkui Robertui, kuris pagelbėjo su šakų smulkintuvu, o gautą biokurą kūrename žiemą. Kirsdami krūmus atidenginėjam vietinės reikšmės kelius, kad būtų lengviau dirbti greideriui“, – pasakojo seniūnė.

Seniūnija prižiūri Baltrušių kaimo Holokausto aukų kapines, pasak seniūnės, labai nuliūdino atvejis, kuomet buvo teritorija išvažinėta automobiliu. Seniūnė taip pat informavo, jog Barzduose yra įrenginėjama žaliųjų atliekų aikštelė, tokią naujieną išgirdę gyventojai teiravosi, ar ir jie gali į aikštelę vežti, pavyzdžiui, medžių šakas. Kaip patikslino seniūnė, ši aikštelė skirta tik seniūnijos poreikiams.

„Praeitą savaitę buvo baigtas trečiasis kelių greideriavimas, liko paskutinis – rudeninis, kai ūkininkai baiginės darbus. Šiuo metu greideriavom ir žvyravom Gražiškių kaimo ir Ambrasų kaimo kelio atkarpas. Antru greideriavimu buvo žvyruotas ir Žilių kaimo kelias. Paskutiniu žvyravimu paskleidėm 390 kubų žvyro, nugreideriavom 26 kilometrus“, – kelių darbus vardijo seniūnė.

Anot jos, vienintelė Bažnyčios gatvės Barzdų miestelyje 800 metrų atkarpa yra neasfaltuota. Tačiau ši gatvė kiek įmanoma tvarkoma, panaikintas greta buvęs senas šiukšlynas. Kasmet taisomos asfaltuotų gatvių duobės, šiemet tvarkyta Liepų gatvė Buktiškiuose bei įvažiavimas į Barzdus. Seniūnė pasakojo, kad stengiamasi rūpintis jaunimo užimtumu, užsimota atnaujinti sporto aikštelę Barzduose bei Buktiškių kaime. Čia vietiniai ūkininkai žada prisidėti ir prie vaikų žaidimų įrenginių įsigijimo.

Barzdų seniūnijoje gražiai minimos bažnytinės bei tradicinės miestelio šventės – šiemet Joninių šventė bažnyčios šventoriuje, neseniai Baltrušių kaimo lankoje nušurmuliavo šventė „Gandrus ir vasarą palydint“, Baltrušių bendruomenė čia iš pagrindų sutvarkė buvusią sceną bei teritoriją.

„Vienas iš skaudulių – Barzdų buvusi mokykla, į kurią vis kažkas nori patekti, o langų užkalimas reikalauja nemažų kaštų. Paskutinio incidento metu, kuomet įsibrauta į mokyklos pastatą, buvo apgadintos bendruomenės patalpos, tikimės, kad pareigūnai rado kaltininkus. Po įvykio pastatėm kamerą“, – teigė J. Didžiulienė ir pasidžiaugė, kad rugsėjo pradžioje planuoja įjungti apšvietimą Bažnyčios gatvės gale, jau sumontuoti keturi apšvietimo stulpai.

„Remontuojam socialinės darbo organizatorės kabinetą, mūsų seniūnija liko paskutinė, kuri dar neperkėlė darbuotojos į pirmą aukštą“, – nūdienos darbais dalijosi seniūnė ir padėkojo gausiam būriui krašto žmonių už gerus darbus seniūnijos ir žmonių labui bei penkioms šeimoms, kurios prisididėjo prie akcijos „Padovanok Barzdams suoliuką“.

Seniūnė turi ir ateities viziją – parke prie laisvalaikio salės savo poreikiams sukurti erdvę, kurioje stovėtų scena miestelio šventėms rengti.

Gyventojus neramina ir miestelio centre stovinčios jų vadinamos žalios mokyklos (buvusi žemės ūkio ruošos mokykla) likimas. Anot jų, pastatas nyksta akyse ir miestelio svečiai juo baisisi.

„Verčiau nugriauti jau tą pastatą, manau, nėra prasmės remontuoti, galbūt pastatyti kažką naujo. Arba leisti privatizuoti. Deja, su bažnyčia kartais sunku susitarti, prašėm klebonijos pastato šarvojimui“, – svarstė Barzdų seniūnaitis Juozas Juodis.

Minėtas pastatas priklauso Barzdų parapijai, yra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą, seniūnija pasirūpina aplinkos tvarkymu.

„Prieš mėnesį lankėsi Kultūros paveldo specialistė, kuri tvirtino, kad pastatas tikrai nebus išbrauktas iš Kultūros vertybių registro. O dėl pastato konservavimo – seniūnija nesam turto valdytojas. Klebonas situaciją žino“, – aiškino seniūnė.

Dar vienas aktualus gyventojams klausimas – maršrutinio autobuso į Barzdus bei Baltrušius klausimas, rugpjūtį buvo žiūrimas važiuojančių žmonių srautas. Po susitikimo paaiškėjo , kad  maršrutas rugsėjį dar liks.

Baltrušių kaimo gyventojai skundėsi neatsakingais keturkojų šeimininkais, nerenkančiais šuniukų ekskrementų, bei palaidais šunimis. Kaip informavo seniūnė, skirtos lėšos sugaudyti valkataujančius šunis jau išnaudotos, šiemet „Mindraja“ išvežė keturias kates ir penkis šunis.

Neramina barzdiškius miestelyje lakstantys kelių ereliai, gyventojai teiravosi dėl galimybės Bažnyčios gatvėje įrengti greičio mažinimo kalnelį. Gyventojai domėjosi, kiek gyventojų yra vakcinavęsi, o seniūnė ragino būti pilietiškesniems ir informuoti policiją, seniūniją apie matomus pažeidimus ar nusikaltimus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.