Metų statistika: kiek gimė, kiek mirė, kiek ir kur tuokėsi

statistika metrikacija
Metams pasibaigus, tradiciškai žvilgtelime į rajono demografinę statistiką, kuri kasmet liūdina vis labiau. Pernai mirė 60 žmonių daugiau nei 2020 m. Gimstamumas taip pat kasmet mažėja.

Savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, 2021-aisiais rajone iš viso mirė 558 žmonės, iš kurių 10 – užsienyje. Vien gruodžio mėnesį Anapilin iškeliavo 52 rajono gyventojai. Skelbiama, kad iš jų 12-ai COVID-19 buvo pagrindinė mirties priežastis. Virusas buvo nustatytas, bet tai nebuvo pagrindinė mirties priežastis trims mirusiems asmenims. Jei lygintume su 2020-aisiais, per metus rajone mirė 60 žmonių daugiau.
 
Jeigu iki 2020-ųjų rajone kasmet gimusių skaičius viršydavo 200, tai jau antri metai šio skaičiaus nesiekia. Pernai rajone registruoti 192 naujagimiai (103 berniukai ir 89 mergaitės), iš jų net 42 mažyliai pasaulį išvydo užsienyje. Paskutinį metų mėnesį gimė 12 naujagimių, iš jų du užsienyje.

Jei gimstamumo ir mirtingumo statistika liūdina, tai santuokų, lyginant su 2020 m., rajone registruota 15 daugiau. Iš viso 2021m. susituokė 125 poros, iš kurių 10 užsienyje. Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, 10 santuokų registruota jaunavedžių pasirinktose vietose. Pasak skyriaus vedėjos pavaduotojos Daivos Subačienės, populiariausios vietos yra dvarai, pavyzdžiui, šiais metais santuokos registruotos Gelgaudiškio, Zyplių, Paliekio dvaruose, noriai registruoti santuoką renkasi ir kaimo turizmo sodybas, kur yra ir šventės vieta. Ankstesniais metais nekart santuokos būdavo registruotos Sudargo piliakalniuose.

Pernai apskaitytos 26 bažnytinės santuokos.

Kad ir itin nedaug, bet pernai registruota mažiau išsiskyrusių šeimų. Pernai rajone tokių buvo 75, iš jų dvi užsienyje. Užpernai išsiskyrė 77 šeimos.

Vardą ir pavardę 2021 m. rajone keitė 11 asmenų, tėvystė per metus pripažinta 62 vaikams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.