Pasikeisti šiferio stogų dangą galės ne visi

puodziukaitPraėjusį penktadienį savivaldybės administracija susitiko su rajono seniūnais. Čia buvo aptarti visi asbesto šalinimo programos, kuri bus patvirtinta sausio 19 dienos tarybos posėdyje, aktualiausi klausimai. Išaiškėjo, kad pasikeisti kenksmingą asbesto stogų dangą,  pasinaudojant ES parama, galės ne visi norintieji.

Nuotr. Administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis išdalijo seniūnams informaciją, kurią turėtų žinoti kiekvienas norintysis pasinaudoti ES lėšomis, keisdamas šiferio stogo dangą.

Savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjo Kęstučio Kuncaičio teigimu, rajono gyventojai, seniūnijose užpildę prašymus šiferio stogų dangos keitimui, ne visi gali tikėtis ES finansavimo. Programos taisyklių pakeitimuose nurodyta, kad į šią paramą galės pretenduoti žmonės, gyvenantys savivaldybių kaimiškosiose vietovėse, turinčiose ne daugiau kaip 6 tūkst. gyventojų, kurie čia išgyvenę ne mažiau kaip penkerius metus ir savo gyvenamąjį namą yra inventorizavę „Registrų centre“. Beje, šie gyventojai turi būti nedalyvavę kitose ES finansavimo programose ar negavę kitokių ES paramos išmokų.

K.Kuncaitis pabrėžė, kad pirmumo teisės bus taikomos daugiavaikėms šeimoms ir šeimoms, auginančioms mokyklinio amžiaus vaikus, kurie lanko kaimo mokyklas, taip pat ūkininkams ir buvusiems tremtiniams. Jie prie visų projekto dokumentų, kuriuos padės sutvarkyti savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus darbuotojai, turi pateikti tai liudijančius papildomus dokumentus (vaikų gimimo liudijimų kopijas, mokyklų pažymas ir t.t.).
 
Šioje šiferio stogų keitimo programoje negalės dalyvauti nei Šakių miesto, nei sodų bendrijų gyventojai, nei tie, kurie neturės stogo keitimo finansavimą savo lėšomis įrodančių dokumentų. Mat, kaip jau minėjome praeitame laikraščio numeryje, bus kompensuojama tik iki 50 proc. pakeisto stogo medžiagų sąmatos, neįskaičiuojant PVM, tačiau tai sudarys ne daugiau kaip 10 tūkst. litų išlaidų. Senos šiferinės dangos nuėmimas, utilizavimas ir visi stogo keitimo darbai – netinkamos finansavimui išlaidos.

ES kompensacijų gali nesitikėti ir tie, kas nesulaukę asbesto šalinimo projekto pradžios, jau pasikeitė kenksmingą šiferio stogų dangą į naują.

Beje, reikėtų nepamiršti, kad pasikeitus gyvenamojo namo šiferio stogą,  žmogus mažiausiai penkerius metus negali jo parduoti ir keisti savo gyvenamosios vietos. Jei stogo danga per tą laiką bus sugadinta – turės ją atstatyti savo lėšomis. Todėl šiais stichinių nelaimių padažnėjimo laikais, vertėtų pagalvoti ir apie pastato draudimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.