Garbingą apdovanojimą – į matomą vietą

vejas taure
Vienas iš komandos vadovų Mindaugas Balčiūnas (kairėje) džiaugiasi, kad praėjusiame sezone veteranui pavyko pelnyti neeilinę pergalę, tad apdovanojimą nusprendė pastatyti specialiai tam įrengtoje vitrinoje Jaunimo kūrybos ir sporto centre. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Šakių sporto klubas „Vėjas“ nuo 2014-ųjų dalyvauja Žemaitijos krašto veteranų krepšinio čempionate „Žalgirio taurei“ laimėti. Ypač sėkmingas komandai buvo praėjęs 2018–2019 m. sezonas, kuriame šakiečiai iškovojo pagrindinę taurę. Ją dar prieš didžiąsias šventes komandos vadovai Mindaugas Balčiūnas ir Dalius Jasevičius atvežė į Jaunimo kūrybos ir sporto centrą (JKSC), kur prieš keletą mėnesių įrengta specialiai tam skirta vieta.

Pasak JKSC direktorės pavaduotojo Paulius Puskunigio, šiam tikslui ir buvo įrengta speciali vitrina, kurioje puikuojasi įvairias sportininkų pergales primenančios taurės.

„Čia ne tik JKSC vaikų sportiniai pasiekimai. Norisi, kad tai būtų visiems. Štai „Vyčio“ taurės, dviratininkių merginų yra, žadėjo atvežti futbolininkai. Gal trūksta informacijos, kad įvairių sporto šakų sportininkai tai gali daryti“, – vitrinoje eksponuojamus laimėjimus pristato P. Puskunigis ir džiaugiasi, kad „Vėjo“ krepšininkai savo taurę nusprendė atvežti būtent čia.

„Mums garbė“, – pripažįsta JKSC direktorės pavaduotojas.

M. Balčiūnas irgi tos pačios nuomonės: „Manau, tai turėtų matyti rajono žmonės. Kas iš to, jei ta taurė pas mane namie stovės.“

„Pasiekimas neeilinis, komanda sudaryta visiškai iš mėgėjų, tik iš rajono žmonių. Jokių pasistiprinimų“, – sako M. Balčiūnas ir priduria, kad kitose komandose yra ir LKL žaidusių krepšininkų, tad mūsiškiams tikrai reikia įdėti nemažai pastangų, jėgų bei laiko, kad įrodytų savo pranašumą.

Be to, jis juokauja, kad laimėjimą garbingoje vietoje matydamos krepšininkų sutuoktinės galbūt noriau savo vyrus išleis į varžybas ir atlaidžiau žiūrės į nuo šeimos dėl sporto pavagiamą laiką.

Neblogai veteranų krepšininkams sekasi ir šį sezoną, kur Šakių „Vėjas“ kartu su šilutiškiais ir tauragiškiais atsiplėšę nuo kitų, tad, tikėtina, kad būtent šios komandos ir kovos dėl pagrindinių apdovanojimų. Tiesa, šiais metais čempionate žaidžia tik šešios komandos, o pernai buvo aštuonios, dar anksčiau rungtyniaudavo ir 11 komandų.

„Kol kas sunku pasakyti, ar bus labai įdomios paskutinės kovos, nes šiais metais žaidžiame rato sistema, tai viskas gali paaiškėti dar iki rungtynių ir varžybos būti tik formalumas, bet matysime“, – sako M. Balčiūnas ir tikisi, kad finalo varžybos vyks būtent Šakiuose.

Komandos vadovas džiaugiasi, kad „Vėją“ palaiko JKSC, kuris sumoka startinį mokestį, šiais metais pagal projekto lėšas komandai pavyko įsigyti ir aprangas, tad M. Balčiūnas įsitikinęs – svarbiausia, kad neblėstų krepšininkų entuziazmas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px