Garbingą apdovanojimą – į matomą vietą

vejas taure
Vienas iš komandos vadovų Mindaugas Balčiūnas (kairėje) džiaugiasi, kad praėjusiame sezone veteranui pavyko pelnyti neeilinę pergalę, tad apdovanojimą nusprendė pastatyti specialiai tam įrengtoje vitrinoje Jaunimo kūrybos ir sporto centre. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Šakių sporto klubas „Vėjas“ nuo 2014-ųjų dalyvauja Žemaitijos krašto veteranų krepšinio čempionate „Žalgirio taurei“ laimėti. Ypač sėkmingas komandai buvo praėjęs 2018–2019 m. sezonas, kuriame šakiečiai iškovojo pagrindinę taurę. Ją dar prieš didžiąsias šventes komandos vadovai Mindaugas Balčiūnas ir Dalius Jasevičius atvežė į Jaunimo kūrybos ir sporto centrą (JKSC), kur prieš keletą mėnesių įrengta specialiai tam skirta vieta.

Pasak JKSC direktorės pavaduotojo Paulius Puskunigio, šiam tikslui ir buvo įrengta speciali vitrina, kurioje puikuojasi įvairias sportininkų pergales primenančios taurės.

„Čia ne tik JKSC vaikų sportiniai pasiekimai. Norisi, kad tai būtų visiems. Štai „Vyčio“ taurės, dviratininkių merginų yra, žadėjo atvežti futbolininkai. Gal trūksta informacijos, kad įvairių sporto šakų sportininkai tai gali daryti“, – vitrinoje eksponuojamus laimėjimus pristato P. Puskunigis ir džiaugiasi, kad „Vėjo“ krepšininkai savo taurę nusprendė atvežti būtent čia.

„Mums garbė“, – pripažįsta JKSC direktorės pavaduotojas.

M. Balčiūnas irgi tos pačios nuomonės: „Manau, tai turėtų matyti rajono žmonės. Kas iš to, jei ta taurė pas mane namie stovės.“

„Pasiekimas neeilinis, komanda sudaryta visiškai iš mėgėjų, tik iš rajono žmonių. Jokių pasistiprinimų“, – sako M. Balčiūnas ir priduria, kad kitose komandose yra ir LKL žaidusių krepšininkų, tad mūsiškiams tikrai reikia įdėti nemažai pastangų, jėgų bei laiko, kad įrodytų savo pranašumą.

Be to, jis juokauja, kad laimėjimą garbingoje vietoje matydamos krepšininkų sutuoktinės galbūt noriau savo vyrus išleis į varžybas ir atlaidžiau žiūrės į nuo šeimos dėl sporto pavagiamą laiką.

Neblogai veteranų krepšininkams sekasi ir šį sezoną, kur Šakių „Vėjas“ kartu su šilutiškiais ir tauragiškiais atsiplėšę nuo kitų, tad, tikėtina, kad būtent šios komandos ir kovos dėl pagrindinių apdovanojimų. Tiesa, šiais metais čempionate žaidžia tik šešios komandos, o pernai buvo aštuonios, dar anksčiau rungtyniaudavo ir 11 komandų.

„Kol kas sunku pasakyti, ar bus labai įdomios paskutinės kovos, nes šiais metais žaidžiame rato sistema, tai viskas gali paaiškėti dar iki rungtynių ir varžybos būti tik formalumas, bet matysime“, – sako M. Balčiūnas ir tikisi, kad finalo varžybos vyks būtent Šakiuose.

Komandos vadovas džiaugiasi, kad „Vėją“ palaiko JKSC, kuris sumoka startinį mokestį, šiais metais pagal projekto lėšas komandai pavyko įsigyti ir aprangas, tad M. Balčiūnas įsitikinęs – svarbiausia, kad neblėstų krepšininkų entuziazmas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.