Žygis pasieniečių takais

zygis pasieniu
Nuotr. Bene didžiausią įspūdį žygeiviams paliko ėjimas pagal sieną su Kaliningrado sritimi.


Lapkričio 10 d. apie 100 žygeivių patraukė Sudargo krašto miškais, laukais bei pasieniečių takais. Juos į pirmą tokį žygį pakvietė Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras bei Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai.
 
Nepabūgę darganoto penktadienio oro, moksleiviai iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos, Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinės mokyklos bei Slavikų pagrindinės mokyklos rinkosi Rociškių užkardoje Puknių kaime (Sudargo sen). Startas buvo duotas 9 val. ryto, moksleivius lydėjo mokytojai, prie dalyvių prisijungė jaunieji Šakių policijos rėmėjai, Lietuvos šaulių sąjungos Marijampolės 4-osios šaulių rinktinės jaunieji šauliai, visus lydėjo Rociškių užkardos pareigūnai – iš viso apie 100 dalyvių.
 
Pasak vienos iš žygio organizatorių, visuomenės sveikatos specialistės Jurgitos Kairytės-Daniūnienės, žygio tikslas – skatinti fizinį aktyvumą ir bendradarbiavimą su pasieniečiais.

Žygeiviai savo ištvermę ir fizinį pasirengimą demonstravo eidami pasienyje esančiomis miškingomis Rociškių užkardos saugomomis vietovėmis ir laukų keliukais. Nežiūrint patirtų tokio žygio iššūkių, visi dalyviai per dvi su puse valandos įveikė apie 12 kilometrų ir sugrįžo į Rociškių užkardą, kur pasieniečiai žygeivius vaišino žirnių koše su spirgučiais ir karšta arbata.

Pasieniečiai žygeiviams paruošė ir parodomąją programą. Didelio dėmesio sulaukė kinologo, jaunesniojo specialisto Tomo Švilpos auklėtinis – tarnybinis šuo Baksas. T. Švilpa su savo augintiniu pėsčiųjų žygio dalyviams pristatė bendrąsias paklusnumo komandas, daiktų paiešką, pažeidėjų sulaikymą.

Žygio organizatorių planuose – panašus žygis palei Šešupę, tik tam reikia sulaukti palankesnio oro.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px