Šakių gimnazistai rinkosi kelią, ne takelį

Balandžio 20 d. Kauno technikos kolegija kartu su Vilniaus Gedimino technikos universitetu ir AB „Kauno tiltai“ organizavo edukacinį pramoginį renginį „Rinkis kelią, ne takelį 2018“. Jis buvo skirtas supažindinti 9–11 (1–3 gimnazijos) klasių moksleivius su perspektyvia kelių inžinerijos specialybe.

Renginyje dalyvavo aštuonios komandos iš Kauno miesto ir regiono mokyklų. Tarp jų rajono garbę gynė Šakių „Žiburio“, Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijų moksleiviai.
 
Pirmiausiai komandos pateikė namų darbus – pristatė savo vietovėje esantį kelių inžinerijos statinį. „Žiburio“ antrokų komanda, pradėjusi savo kelionę laiku per Šakių rajoną sužavėjo organizatorius Vinco Kudirkos „Lietuvos tilto atsiminimais“, o užbaigė pakviesdami jau šią vasarą iš Gelgaudiškio į Vytėnus plaukti keltu. Lukšiečiai pristatė unikalią Vaiguvos upę-gatvę, kuri teka per Plokščių miestelį, o griškabūdiečiai – Jurbarko tiltą, jungiantį ne tik abu Nemuno krantus, bet ir du rajonus.

Šauniai šakiečiams sekėsi ir orientacinėse varžybose po Kauną, ir protmūšyje kelių ir tiltų tema. Pirmąją vietą iškovojo „Žiburio“ gimnazistai, kurie buvo apdovanoti gausiais rėmėjų prizais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px