Užsienio kalbų kvies mokytis Kalbų studija

pasukyte vilija
Nuotr. Kalbų studiją „Mažas pasaulis“ kurianti Vilija Pašukytė jau artimiausiu metu joje mokys mažuosius užsienio kalbų, tobulėti šioje srityje nori ir suaugę.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Seniai galvoje brandinta šakietės Vilijos Pašukytės idėja virsta kūnu – artimiausiu metu Šakiuose duris oficialiai atvers Kalbų studija „Mažas pasaulis“. Šiuo metu studija įrenginėjama, laukiama užsakytų priemonių ir viliamasi, kad ji bus tarsi kitas kultūras ir kalbas norinčių pažinti žmonių bendruomenė.

Maždaug dešimtmetį Graikijoje praleidusios V. Pašukytės gyvenime užsienio kalbos bei kelionės visuomet buvo greta. Senokai ji mąstė ir apie užsienio kalbų studiją, tačiau pripažįsta tam suaugusi tik dabar.

„Labai to noriu ir labai tuo tikiu“, – sako įkurtuvių nuotaikomis gyvenanti V. Pašukytė.

Moteris pripažįsta, kad dar daug priemonių neatkeliavę, ketina užsisakyti ir interaktyvią lentą, įvairias mokymosi priemones, tačiau jauki atmosfera jau kuriama – studijos palanges puošia įvairių šalių atributika, siena dekoruota pasaulio žemėlapio lipdukais, ant lentos kreidelėmis perpieštas studijos logotipas. Jame – žemės rutulys, kuris simbolizuoja ir kalbantį žmogeliuką.

„Juk pasaulis tikrai mažas, tad ir noriu, kad geriau jį pažintume. Tikslas pažinti ne tik kalbą, bet ir kultūrą, skirti svarbiausius objektus, žinoti, kur jie yra, ką reiškia“, – pasakoja V. Pašukytė.

Studijoje bent jau pradžioje bus mokoma anglų ir italų kalbų, tačiau pašnekovė viliasi, kad galbūt ateityje atsiras norinčių tiek mokyti, tiek mokytis ir kitų kalbų. Viliamasi, kad „Mažas pasaulis“ taps savotiška bendruomenė, žmonės norės susirinkti, pabendrauti, galbūt užsienio kalba pažiūrėti filmų. Daugybę draugų užsienyje turinti moteris neatmeta galimybės jų pasikviesti į studiją, kad šie papasakotų savo istorijas, pasidalintų savo mintimis, patirtimis.

Visgi šiuo metu pirmiausia orientuojamasi į vaikus – jau renkamos norinčių mokytis grupės (vaikai nuo ketverių iki 11-os), tačiau poreikis jaučiamas ir suaugusių.

„Noriu, kad nuo mažens atsirastų pasitikėjimas savimi, noras mokytis, pažinti. Kai vaikas gerai kalba savo kalba, jau galima mokytis ir užsienio. Manau, ketveri metai pats tas“, – sako pašnekovė, pridurdama, kad tai nebus mokykla ir prie stalų niekas nesėdės.

„Stengsimės mokytis pažindami, žaisdami, bendraudami. Labai svarbi ir kūno kalba. Eisime į kavinę ir mokysimės užsisakyti, tarkim, arbatos, galbūt organizuosime stovyklėles, eisime į gamtą“, – pasakoja studijos įkūrėja.

Visos pamokos vyks tik užsienio kalba, tačiau pašnekovė iškart ramina, kad baimintis nėra ko – bus dirbama pagal specialią mokymosi programą kartu su paruošta interaktyvia medžiaga.

„Kol kas net nežinau, ar Lietuvoje kažkas su ja dirba. Dirbsiu pagal Watts English metodą, kuris užsienyje gana plačiai naudojamas, nuolat tobulinamas. Aš susiradau ir bendrauju su atstovybe Latvijoje, medžiagą taip pat siunčiuosi iš ten“, – atskleidžia V. Pašukytė.

Ji pripažįsta sieksianti, kad du kartus per savaitę vyksiantys užsiėmimai (vaikams mėnesio kaina būtų 30 eurų, suaugusiems – 40 eurų) nebūtų nuobodūs, nes pasikeitę vaikai, pasikeitęs pasaulis, tad ir ji siekia žengti koja kojon su technologijomis.

„Pažiūrėkime, kaip kažkada atrodė telefonas ir kaip jis atrodo dabar, kaip keitėsi automobiliai, kiti dalykai, o mokyklos klasė kokia buvo, tokia yra. Norisi, kad mokytis būtų įdomu. To ir sieksiu“, – sako pašnekovė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.